ДУМКИ

Олена Мочалова : Дещо про азартні та корупційні ігри в Україні

04-09-2020 11:09

0

Олена Мочалова

голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні"

Чиновники заважають легальному бізнесу в Україні. Таку думку висловила виданню "Коментарі" голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні" Олена Мочалова

"Питання корупції та договорняків в нашій країні, як завжди, стоїть гостро. Особливо спокушає нечистих на руку чиновників легалізація тих бізнесів, які роками приносили їм в кишені чорні надприбутки. Для того, щоб отримувати хабарі і побори далі, придумують безліч перешкод до отримання ліцензії на заняття легальним бізнесом. Бюрократія в таких випадках процвітає.

Занадто розширені повноваження Комісії з питань регулювання азартних ігор можуть привести до перевищення службових повноважень відносно ліцензіатів і конкурсантів. А це призведе до вирішення проблемних питань за допомогою неправомірної вигоди на користь членів Комісії.

Занадто висока вартість ліцензії на види грального бізнесу призведе до неможливості отримання прибутку, з урахуванням високих інвестицій в бізнес. У свою чергу, це може спонукати ліцензіата до відкриття тіньових гральних закладів.

А правоохоронці в Україні 10 років кришували незаконний гральний бізнес. Для них головне - сума, яка їх влаштовує. Тоді вони перестають бачити правопорушення.

Високі ставки оподаткування можуть призвести до використання різних схем ухилення від сплати податків.

Безліч норм в законі не дають можливості цивілізовано працювати бізнесу. Одним словом - все для підприємця. Звичайно ж, остання фраза - це сарказм".

***

Хоч в серпні президент Зеленський і підписав закон про гральний бізнес, для запуску азартної індустрії потрібно вирішити ще ряд моментів.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!