ДУМКИ

Анна Панова : Важливо любити телебачення в собі, а не себе в телевізорі

16-12-2020 15:12

1

Анна Панова

телеведуча

Що значить бути телеведучою? Чи повинно щось бути спочатку, або всі якості можна розвинути? Своїми думками з виданням "Коментарі" поділилася телеведуча Анна Панова (ведуча новин "Сьогодні" на каналі "Україна"), яка з 2002 року працює на ТБ

"Думаю, що якщо людина панічно боїться виступати на публіці, їй буде складно. У професії ведучого готовність бути об'єктом уваги дуже важлива, важливий артистизм. Але ще важливіше для ведучого новин бути не "балакучою головою", а журналістом. Тим, хто вміє працювати з інформаційними текстами, співпереживає героям сюжетів, вміє ставити гострі питання чиновникам.

Тексти, які озвучую в ефірі, я пишу собі сама - і тут без журналістського досвіду було б важко. Ще важливо любити телебачення в собі, а не себе в телевізорі. Важливо пам'ятати, що ти - посередник між владою і аудиторією. У простого глядача немає можливості поставити запитання президенту чи прем'єру, а у тебе є.

Отже, виходить формула: артистизм і телегенічність + вміння працювати з новинними текстами + вміння ставити правильні питання + небайдужість. Судіть самі, чи можна це розвинути ".

***

Раніше Анна Панова розповіла нашому виданню, як змінюється телеформат і як він може змінитися в майбутньому.

Також думкою про важливість телебачення в сучасному житті, про його вплив, про зміни, які відбуваються з ним, з "Коментарями" ділилася Анастасія Даугуле - ведуча програми "Ранок з Інтером" і "Місце зустрічі".

Про те, що слід зробити в рамках протидії фейк, і як тут може допомогти ТБ, розповідав Віталій Школьний - ведучий новин "Сьогодні" на каналі "Україна".



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!