ДУМКИ

Олег Немчінов : Що заважає виборам на підконтрольній частині Донбасу

26-05-2021 16:05

0

Олег Немчінов

міністр Кабінету міністрів України

Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов розповів виданню «Коментарі», коли і за яких умов можна провести вибори на тих ділянках підконтрольної частини Донецької і Луганської областей, де їх так і не провели в 2020 році

Хоч з літа минулого року у нас діє режим всеосяжного припинення вогню, фактично обстріли тривають. Основні проблеми з порушенням цього режиму зосереджені в ряді точок, де тривають активні провокації з боку російських окупаційних військ.

Тому складно називати якісь конкретні дати виборів в 10 громадах на підконтрольних Україні територіях Донецької області і 8 громадах Луганської, де вони не відбулися восени-2020 з-за неможливості забезпечити безпеку під час голосування. Як тільки буде досягнута безпекова складова, можна буде говорити про планові вибори в даних громадах.

Що стосується оцінки діяльності цивільно-військових адміністрацій (вони діють в тих населених пунктах, де вибори поки не відбулися - прим. ред.), то у нас передбачено 28 травня проведення в населеному пункті Сартана (поруч з Маріуполем), із залученням керівників Донецької та Луганській обласних адміністрацій і військово-цивільних адміністрацій, представників Мінрегіону, відповідну нараду. Вона буде присвячена проблемним питанням функціонування як новостворених ВЦА, так і нових районів, які з'явилися в рамках реформи територіальної організації влади в Україні.

***

Відзначимо, що раніше в відвертому інтерв'ю виданню "Коментарі" Олег Немчінов розповів про карантин і коронавірус, війну і мир, перепис населення та держслужбу, місцеві вибори і еліту нації.



Новости партнеров


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!