Блог

Alexander V. Kurban: «АЗОВСТАЛЬ» - останній форпост Маріуполя. З нього почнеться звільнення півдня України.

Територія Маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь» є сьогодні головним опорним пунктом українського спротиву не тільки в цьому приморському місті але й на півдні України в цілому. Це місце - концентрація сьогодення та давньої історії. А ще, це місце наших сподівань на перемогу.

10

comments9571

Alexander V. Kurban

геополітика, інформаційна безпека, мас-медіа

Експерт з питань медіа, інформаційної безпеки та геополітики 

Завод «Азовсталь» перетворився сьогодні на головний форпост захисників Маріуполя. Його боронить славнозвісний полк «Азов», морпіхи 36-ї бригади, піхота 56-ї бригади, прикордонники, місцева тероборона та нацполіція.

 

Побудований у другій половині минулого століття, за часів «холодної війни», цей меткомбінат має міцні підземні бункери, комплекс протирадіаційного та протихімічного захисту й це дає надію на те, що захисники Азовстальської фортеці витримають усі атаки рашистів.

 

 

А ще ... виявляється ці 11 кв км української землі, в усті р.Кальміус є місцем козацької Сили. Й воно буде мабуть круче ніж Чорнобаївка.

 

Саме на місці теперішнього меткомбінату, ще у далекому 1594 році була побудована козацька фортеця «Домаха», що стала центром Кальміуської паланки, адміністративної одиниці Запорізького війська. Ця земля була українською задовго до того, як сюди прийшли московіти й більш ніж за 100 років до того, як з‘явилася сама назва «Росія».

 

 

Також, як свідчать матеріали археологічних розкопок, це місце ще з часів неоліту було заселено. Тут знаходили кераміку та ритуальні речі Сурської та Нижньодонської культури. Тут мешкали скотарі епохи ранньої та середньої бронзи – носії Ямної та Катакомбної культур, та залізного віку – скіфи, сармати. Тут випасали свою худобу та мешкали середньовічні кочівники – печеніги, половці, золотоординці та ногайці.

 

Про фортецю «Домаха»:

https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D1%96%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0

 

 

Про Кальміуську паланку:

https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D1%96%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!