Блог

Кущ Олексій: Чистий прибуток Укрнафти за результатами 2023 року складає 23,6 млрд грн.

Сергій Корецький, керівник Укрнафти, яка знаходиться під державним управлінням, повідомив про результати незалежного аудиту Укрнафти, проведеного міжнародною компанією Grant Thornton Ukraine.

0

comments2340

Кущ Олексій

аналітика, економіка, фінанси

Постійний автор «Ділової столиці» та інших провідних видань, лідер рейтингів медійного цитування. Має великий досвід роботи в банках та інвестиційних компаніях. Працював начальником департаменту цінних паперів, директором іпотечного центру. Багаторічний радник президента Асоціації українських банків.

Результати діяльності державних компаній слід оцінювати по реальних балансових показниках та звітах про доходи і витрати.

Добре, щоб ці звіти були гарно проаудийовані провідними аудиторськими компаніями.

Сергій Корецький, керівник Укрнафти, яка знаходиться під державним управлінням, повідомив про результати незалежного аудиту Укрнафти, проведеного міжнародною компанією Grant Thornton Ukraine.

Серед ключових висновків: чистий прибуток Укрнафти за результатами 2023 року складає 23,6 млрд грн.

А дивіденди за минулий рік, виплачені державі, ВДВІЧІ перевищують кумулятивний результат останніх ДЕСЯТИ років.

Це блискучий результат роботи компанії та її менеджменту.

Можна лише уявити, скільки грошей йшло з компанії в олігархічну кишеню, коли Укрнафта знаходилась в олігархічному управлінні.

Зараз, навіть в умовах війни, компанія є значним донором державного бюджету, проводячи активні інтервенції на паливному ринку для стримування зростання цін на пальне, забезпечуючи ЗСУ найдешевшим і якісним пальним та інвестуючи у нові проекти з нафтовидобування.

Крім того, компанія активно розширює роздрібну мережу АЗК.

Всі ці позитивні зміни відбулись після передачі Укрнафти у державне управління - форма власності не є визначальною для досягнення успіху, якісний менеджмент важить набагато більше.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!