Блог

Бала Віталій: Головна подія

Візит Ріші Сунака змінить хід війни

0

comments3849

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Головна подія
На цьому тижні, та і на найближче майбутнє, головною подією в Україні став візит прем’єр-міністра Великобританії Ріші Сунака.
Можна звичайно пояснювати цей візит і виборами6 які цього року будуть у Великобританії, але це жодним чином не заперечує той факт, що цей візит є супер важливим і необхідним для України та її національних інтересів.
І взагалі, якщо вибори цього року в Європі, а їх буде дев’ять, а у світі загалом вибори відбудуться у 40 країнах, будуть сприяти для посилення підтримки України, то це дуже добре.
Чому цей візит важливий?
По-перше. Великобританія вчергове продемонструвала, що залишається не просто твердою і послідовною у підтримці України, але й бере на себе роль драйвера для запуску підтримки України на інший вищий рівень, який повинен забезпечити не просто оборону від агресора, а перемогу над агресором. І той пакет допомоги і сума у 2,5 млрд. фунтів стерлінгів військової допомоги.
По-друге. Є інформація, що серед переліку озброєння, яке буде надано, є ракети з дальністю понад 1000 км. А це означає, що Україна зможе адекватно відповідати на російські ракетні обстріли українських мирних міст, критичної інфраструктури.
По-третє. Підписана двостороння угода про безпекову співпрацю є першої серед країн G7, які домовились з Україною щодо двосторонніх гарантій безпеки у спільній декларації на саміті НАТО у Вільнюсі. Ця угода діятиме 10 років з можливістю продовження, фактично до вступу України у НАТО. 
Але будь-які угоди, а особливо їх виконання, залежать від рівня відносин між країнами, які їх підписали.
Тому, головне завдання для чинної української влади, її наступників, не псувати відносини з Великобританією, у цьому випадку та загалом всіма іншими, нашими союзниками.
Більше дивіться на моєму ютуб каналі.
Посилання у першому коментарі.
 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!