Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі

Події у світі, які варто нагадати

0

comments3585

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Неділя (21 липня)

США
Президент США Джо Байден офіційно заяви про вихідх з президентської кампанії та підтримав віце-президентку США Камалу Гарріс, як кандидата у президенти від Демократичної партії.

Понеділок (22 липня)

США
Віце-президентка США Камала Харріс зібрала 81 мільйон доларів на фінансування кампанії за 24 години після того, як президент Джо Байден оголосив про вихід з перегонів у Білому домі, повідомила команда її офісу в понеділок, 22 липня.
Ця сума стосується лише пожертвувань дрібних жертводавців, уточнюється в прес-релізі команди віце-президента, наголошуючи, що це найбільший збір коштів, здійснений кандидатом за 24 години за всю історію Америки.

Вівторок (23 липня)

Франція
Президент Франції Еммануєль Макрон у вівторок відхилив пропозицію Нового народного фронту призначити свого кандидата Люсі Касте прем'єр-міністром.

США
Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку через скоєний замах на колишнього президента США Дональда Трампа 13 липня.

Китай (Близький Схід)
ХАМАС оголосив у вівторок, що він підписав угоду про «національну єдність» з іншими палестинськими організаціями, включаючи свого історичного суперника ФАТХ. Цілком безпрецедентне зближення відбулося під егідою Китаю, який протягом кількох місяців намагався знайти компроміс між різними складовими палестинської політичної сцени. За словами глави китайської дипломатії, текст, підписаний у Пекіні, передбачає «тимчасовий уряд національного примирення».

Середа (24 липня)

США
Прибувши до Вашингтону в понеділок, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху виступив у середу з промовою в американському Конгресі, де запевнив, що "перемога" Ізраїлю у війні в секторі Газа також буде перемогою Сполучених Штатів. 
Тисячі демонстрантів зібралися біля Конгресу, щоб протестувати проти його виступу та вимагати припинення вогню.
Близько половини демократів у Конгресі бойкотували виступ.

Четвер (25 липня)

Бразилія
25 липня в Ріо-де-Жанейро почалася дводенна зустріч міністрів фінансів і голів центробанків країн «Великої двадцятки»

США
Після зустрічі з Беньяміном Нетаньяху у Вашингтоні у четвер, 25 липня, Камала Гарріс заявила, що в палестинському анклаві загинуло занадто багато невинних мирних жителів.

США
Двоє лідерів потужного мексиканського картелю Сіналоа були взяті під варту цього четверга, 25 липня 2024 року у Техасі, оголосило Міністерство юстиції США.
Мова йде про Ісмаеля Замбаду Гарсія, який також відомий як «Ель Майо», співзасновник картелю, і Хоакіна Гусмана Лопес, сина іншого співзасновника картелю, відомого злочинця "Ель Чапо".

П’ятниця (26 липня) 

Франція
Олімпійські ігри в Парижі 2024 року офіційно стартували у п’ятницю, 26 липня, в кінці історичної та грандіозної церемонії відкриття, організованої на Сені. 
Вперше в історії Олімпійські ігри відбулися поза стадіоном і подарували світові надзвичайне видовище, яке зібрало майже 6800 спортсменів із 205 делегацій.

Субота (27 липня)

Лаос
Глави американської та китайської дипломатії Ентоні Блінкен та Ван І провели переговори в Лаосі у суботу на тлі напруженості в Південно-Китайському морі.
Держсекретар США Блінкен також відвідає В'єтнам, Японію та Філіппіни. 
Америка хоче зміцнити зв'язки з азіатськими країнами на противагу Китаю, що стає все більш активним у регіоні.

Неділя (28 липня) 

Венесуела
Цієї неділі, 28 липня, Венесуела обирає президента країни. На цих виборах, нинішній президент Ніколас Мадуро, який претендує на третій шестирічний термін, може програти кандидату від опозиції Едмундо Гонсалесу Уррутіа, фавориту перегонів, згідно з опитуваннями.

Іран
Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї у неділю, 28 липня, схвалив обрання реформатора Масуда Пезешкіана дев'ятим президентом Ісламської Республіки Іран.
Новий президент має принести присягу перед парламентом у вівторок, 30 липня.

Близький Схід
Міністерство закордонних справ Ізраїлю в неділю, 28 липня, заявило, що ліванський ісламістський рух Хезболла перетнув усі червоні лінії після суботнього ракетного обстрілу з Лівану Голанських висот, значною мірою анексованих Ізраїлем, у результаті якого загинуло 12 осіб.

Подробиці дивіться у програмі «Від неділі до неділі» на моєму ютуб каналі.
Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!