Блог

Бала Віталій: Головна подія

"Формула миру" чи "Формула знищення України"?

0

comments4083

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



На цьому тижні, головною подією для України був Всесвітній економічний форум(ВЕФ) у Давосі(Швейцарія)

Цей форум став гарною можливістю для України привернути більше уваги до війни, яку вона веде проти агресора, російської федерації.

До речі, росія не була представлена на цьому форумі і це дуже правильно.

Президент Володимир Зеленський виступив на ВЕФ, зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Президентом Польщі Анджеєм Дудою та іншими.

Була також зустріч з керівниками великого бізнесу.

І це все дуже добре, бо і виступ був емоційним і зустріч з бізнесом була потрібною, але, як завжди, є питання, на які варто спробувати відповісти.

По-перше, про формулу миру, з якою так «носяться» по світу. Ця так звана формула миру, нічого не варта без плану перемоги. Крім того, без згоди країни-агресора на виконання «формули», вона апріорі не може бути втілена у життя. Крім того, Китай чомусь вже не захотів взяти участь у зустрічі радників з національно безпеки, яка відбулась у Давосі, напередодні Всесвітнього економічного форуму. Без участі Китаю і без згоди росії її виконувати, всі зустрічі будуть тільки нагадувати якусь конференцію, або можуть перерости у такий собі форум «Формула миру». Це не добре і не погано, але це не вирішить питання перемоги України у війні, на жаль.

По-друге, до сьогодні, нема чіткого і зрозумілого плану відновлення України, є тільки гарні заяви та заклики інвестувати. А потрібно, на мою думку, чітко визначити пріоритетні напрямки розвитку України, в які і потрібно інвестувати і розвивати. Війна фактично дала можливість повного переосмислення майбутнього України, її місця у світі, не тільки у безпековому плані, вступ у НАТО, але й якою повинна бути Україна після завершення війни, після перемоги.

По-третє, перемовини про вступ в Європейський Союз і сам процес вступу буде продовжуватись роками, за оптимістичними прогнозами, мова може йти про вступ в ЄС у 2030 році. Отже, потрібне розуміння якою буде Україна до 2030 року і у політичному плані, і в економічному плані. Бо, те що зараз відбувається в Україні не веде країну до успішного майбутнього.

По-четверте, щоб розробити зрозумілий план відновлення і розвитку України, потрібно залучити іншу професійну команду, бо з цією владною командою нічого доброго для країни бути не може взагалі6 від слова взагалі.

Як це зробити, я вже про це вчора писав і говорив6 на мою думку, необхідно формувати тіньовий уряд національної єдності, який буде сформований не за політичними квотами6 а з рівнем професіоналізму і довіри українців. Тільки при наявності довіри до такого уряду можна розраховувати на об’єднання6 яке на сьогодні на жаль, є тільки у заявах представників чинної влада, що змогла багато «зробити», щоб єднання не було.

По-п’яте, на жаль, чинна влада не хоче не тільки створювати уряд національної єдності, вона продовжує йти шляхом узурпації влади, намагаючись створити в Україні режим автократії, але при цьому говорить про демократію. Втрачаючи довіру українців представники чинної влада чомусь вирішили, що саме у такий спосіб збережуть владу, а вони це дуже хочуть. І думають, що в Україні і за її межами цього ніхто не бачить і не розуміє.

А цей шлях може привести до потрясінь в Україні, які нам, під час війни, не потрібні.

Такі дії влади можна назвати втіленням «Формули знищення України».

Детальніше дивіться у програмі “Субота - головна подія” на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!