Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами

0

comments2672

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Продовжуючи аналізувати заяви Володимира Зеленського в інтерв’ю Наталії Мосейчук, сьогодні зупинюсь на пропозиції прирівняти корупцію до державної зради.

Що тут скажеш, звучить «красіво», але ж це чистої води популізм, при чому наскільки очевидний, що всім повинен сподобатись.

І тут всі, хто почав розбирати цю ситуацію, зауважили, що передаючи корупційні справи СБУ,  буде можливість уникнення відповідальності для найближчого оточення чинного президента і «важливих» для нього працівників офісу президента6 як це було з справою Татарова, яку забрали у НАБУ і передали у СБУ, де вона «вмерла».

Але, не тільки рятування «недоторканих» є неприйнятним, реально СБУ, яке мало б давно бути реформованим отримую, як і раніше , фактично монополію на боротьбу з корупцією, чим насправді не повинно займатись.

Втіленням цієї ідеї Зеленського реально знищується вся філософія антикорупційної боротьби, яку намагались запровадити останні роки і яка була  однією з головних умов надання безвізу Україні у червні 2017 року.

Крім цього, боротьба з корупцією, точніше її відсутність, стала на заваді руху України у НАТО і є чи не головною умовою для вступу в ЄС.

Тобто, популістичною заявою, яка повинна продемонструвати в Україні і світі ніби серйозність намірів боротьби чинної влади з корупцією, насправді вирішується питання «уберегти» своїх від покарання за корупцію передавши СБУ відповідні повноваження.

Але наслідки можуть поставити масну крапку на безвізі, вступу України в ЄС та НАТО.

У нас достатньо державних органів, які можуть і повинні займатись корупцією і це можна було робити раніше, і можна робити зараз. 

Головне для боротьби з корупцією – це наявність бажання керівництва країни6 або як ми звикли говорити, політична воля.

Ця пропозиція демонструє, що такої політичної волі нема.

То хто міг запропонувати президенту таку ідею? Не думаю, що він сам став ініціатором, бо у нього нема відповідної компетенції та й часу цим займатись.

У будь-якому випадку, ця ідея про прирівняння корупції до державої зради є загорнута у красиву популістичну обгортку міна уповільненої дії для майбутнього України.

Продовження дивіться на моєму ютуб каналі.

І якщо буде бажання та натхнення підписатись, поставити вподобайку і прокоментувати, я не буду проти.)

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!