Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами

0

comments3009

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



На жаль, чинна влада вчергове продемонструвала, що демагогія, а фактично популізм є сутністю її політики.

Так, Верховна Рада проголосувала закон про відновлення електронного декларування держслужбовців та депутатів підчас воєнного стану. За закон проголосували 329 депутатів, просто конституційна більшість.

Більше того, навіть був розширений перелік декларантів. Але, тут також не обійшлось без популізму, бо у цей перелік включили членів військово-лікарський комісій(ВЛК) та лікарсько-консультативних комісій, бо зараз вони мають дуже негативну репутацію через свою діяльність і таким чином влада хоче продемонструвати, що буде «нещадно боротись» з цим явищем. 

Однак для себе, владні депутати та інші «чесні» депутати, та для інших посадовців, залишили електронні декларації закритими ще на рік, або до дня припинення воєнного стану, а спроба відкрити ці декларації набрала тільки 199 голосів, замість необхідних 226. 

Порівняймо, за повернення електронних декларацій для всіх і навіть розширення декларантів, проголосували 329 депутатів, а за відкриття своїх декларацій, які були закриті у березні 2022 року, проголосували тільки 199 депутатів.

От і відповідь на все, щодо реальних дій чинної влади.

Чому депутати не захотіли відкрити електронні декларації посадовців?

Варіанти відповідей:

  • Посадовці збільшили свої статки через корупцію і була дана команда провладним депутатам не голосувати, хоча серед них також є «збагатівші»;
  • На випадок проведення виборів, щоб громадяни не побачили декларації «збагатівших» під час війни, бо це буде виглядати дуже дивно, м’яко кажучи;
  • Щоб продовжувати і на далі займатись корупцією, а для підстрахування хочуть прирівняти корупцію до державної зради, щоб засекретити всі можливі справи у СБУ.

Президент заяви вчора, що подумає чи потрібно накладати вето на закон. Він прийме рішення після консультацій з віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Тобто, чи не зашкодить це переговорам з Європейським Союзом , бо  реакція в Україні, я так розумію, Володимира Зеленського не цікавить.

Але вже на вечір 6 вересня, петиція, яка була зареєстрована у той же день, «Про накладання вето на законопроект №9534 та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій чиновників, набрала за декілька годин, на 21.15 32 331 підпис з необхідних 25 000. От така реакція в Україні. І думаю, що підписів буде багато. Подивимось на реакцію Володимира Зеленського.

Продовження дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео тапідписатись, я буду вдячний за підтримку.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!