Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Політикам не варто "лізти" у ЗСУ

0

comments3560

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами.
Вчора, 15 листопада, міністр оборони Рустем Умеров представив особовому складу Сил спеціальних операцій нового командувача, полковника Сергія Лупанчука. І як повідомили у ЗМІ, генерал-майор Віктор Хоренко, якого президент Володимир Зеленський звільнив, за поданням міністра оборони Умерова, 3 листопада, здав посаду.
Отже, вже минуло 12 днів, як був представлений новий командувач ССО, який ще 7 листопада був введений у Ставку Верховного Головнокомандувача.
Про це призначення, яке, на мою думку, було дивним, м’яко кажучи, я вже писав і говорив, але тепер з’явились ще декілька питань.
Перше питання.
А хто командував ССО з 3 листопада по 15 листопада?
Це питання, як на мене, є важливим, бо полковник Лупанчук, не є вихідцем із ССО, за словами генерал-майора Сергія Кривоноса, колишнього першого заступника командувача ССО(2016-2019 р.р.) і який був одним з тих, хто створював ССО, Лупанчук чужий для ССО і це не є добре.
Друге питання.
А реально цікаво б знати, за які такі заслуги був призначений Лупанчук командувати ССО, якщо він до них не мав жодного стосунку?
Третє питання.
А що тепер буде із заступниками колишнього командувача Віктора Хоренка? Їх також звільнять? Якщо їх звільнять, то це буде виглядати, як «зачистка» професіоналів у ССО.
До речі, генерал Кривонос також говорив про ігнорування в офісі президента подання Головнокомандувача ЗСУ генерала Залужного на нагородження командира полку ССО.
Як взагалі таке може бути, щоб який клерк в офісі блокував нагородження офіцерів за поданням Головнокомандувача ЗСУ?
Четверте питання.
І як це призначення може додати більше потужності ССО, як зазначив Зеленський, коли призначав Лупанчука?
П’яте питання.
Яким чином і хто вирішив, що саме полковник Лупанчук є самим гідним для призначення на посаду командувача ССО? Хто ці люди чи людина? Адже ні Зеленський, ні Умеров, які навіть не служили в армії не можуть розумітися у специфіці ССО, та критеріях для підбору на посаду командувача ССО?
Склалось враження, що звільнення генерал-майора Віктора Хоренка і призначення полковника Сергія Лупанчука, не мало жодного відношення до військової необхідності, інакше було б подання Головнокомандувача ЗСУ генерала Залужного.
Більше дивіться у програмі «Нечистий четвер» на моєму ютуб каналі.
Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!