Блог

Бала Віталій: «П’ятничні роздуми»

Корупція допомагає ворогу

0

comments2046

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



«П’ятничні роздуми»

Наявність корупції у Міністерстві оборони, під час війни, демонструє реальні дії влади по забезпеченню перемоги у війні.(с)

Сьогодні пропоную обговорити і подумати про корупцію.

Хотілось вірити, що після всіх заяв наших партнерів щодо наявності корупції на найвищому рівні в Україні і необхідності боротьби з нею, а також запевнень чинної влади і «показових» публічних затриманнях, публікування інформації про аудити у Міноборони, крига скресла і почався, якийсь рух у цьому питанні.

І дійсно рух почався, але в іншому напрямку, у звичному напрямку до продовження створення корупційних схем і «зароблянні» на бюджетних коштах. 

Згідно результатів соціологічного опитування, проведеного з 22 лютого по 1 березня соціологічною компанією SOCIS, 64,8% з 3000 опитаних, назвали серед найбільших помилок чинної влади - високий рівень корупції та розкрадання державних коштів.

Як інакше можна пояснити, що  з 1 квітня «Державний оператор тилу» (ДОТ) укладатиме договори із постачальниками харчування для ЗСУ в межах чинного законодавства без застосування електронної системи Prozorro.

Про таке рішення повідомило 8 березня  Міністерство оборони України.

А для прийняття такого «прозорого» рішення, на мою думку, було свідомо зірвано проведення тендерів зацікавленими особами, хоча ніби скасували тендери через рішення суду, до якого звернувся один з постачальників.

І було б смішно, що саме з 1 квітня, Дня дурака почнеться «заробляння» грошей, але у цьому випадку, дураками роблять українців з податків яких будуть «заробляти».

І ніхто не переконає мене в іншому доти, поки не будуть опубліковані ціни, за якими роблять закупки.

Але не тільки на харчуванні можна «заробляти», а фактично мародерити, тут «намалювався» у Міністерстві оброни у якості радника Кирило Тимошенко, той Тимошенко який був «головним» у розпіареному «Великому будівництві» яке всі, окрім тих, хто має стосунок до чинної влади, знають і називають, як «Велике крадівництво».

Формально Кирило Тимошенко буде відповідати ніби за медійну сферу у Міноборони, але думаю, що то тільки таке «прикриття» для такого «спеціаліста» у будівництві, адже тепер, за словами Володимира Зеленського, будівництво укріплень довжиною у 2 тис.км у три смуги є не тільки головною темою, але й масштабним завданням.

І на це масштабне завдання будуть виділенні мільярді і мільярди гривень.

А хто краще Кирила Тимошенка у чинній владі вміє «освоювати» таке масштабне завдання?

Подробиці дивіться у програмі «П’ятничні роздуми» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!