Блог

Кущ Олексій: Роль державних компаній у формуванні стійкості країни до шоків війни

Під час війни державні компанії мають переслідувати не стільки ціль отримання прибутку (це відрізняє їх від приватних структур), як формувати соціально значимі ефекти від своєєї діяльності.

0

comments4057

Кущ Олексій

аналітика, економіка, фінанси

Постійний автор «Ділової столиці» та інших провідних видань, лідер рейтингів медійного цитування. Має великий досвід роботи в банках та інвестиційних компаніях. Працював начальником департаменту цінних паперів, директором іпотечного центру. Багаторічний радник президента Асоціації українських банків.

Під час війни державні компанії мають переслідувати не стільки ціль отримання прибутку (це відрізняє їх від приватних структур), як формувати соціально значимі ефекти від своєєї діяльності.

Сюди входить і формування стійкості країни до викликів війни, і надання побіжних соціальних послуг.

Наприклад, Укрнафта почала це робити образу після того, як компанію повернули під управління держави (до того, вона керувалась відомими олігархом).

Наведу декілька таких соціальних сервісів. Якщо у вас "вирубили" Київстар - на АЗК «Укрнафта» можна зняти кошти та зателефонувати

На випадок проблем зі зв'язком зараз чи в майбутньому: на кожному автозаправному комплексі «Укрнафти» встановлений дротовий телефон.

Ним можна скористатися, щоб викликати служби екстреної допомоги.

Також на АЗК можна: зняти готівку, поповнити картковий рахунок. Ну і звичайно заправити пальне.

До речі, мережа «Укрнафта» наразі налічує 459 працюючих АЗК, що розташовані по всій Україні.

Крім того, 290 заправок «Укрнафти» по всій території України будуть обслуговувати клієнтів у разі відключення електроенергії. 

47 АЗК працюють в режимі «пунктів незламності» і готові приймати людей.

Кожен із «пунктів незламності» обладнаний додатковими генераторами, щоб відвідувачі могли зігрітися, випити гарячого чаю чи кави, та точкою доступу до інтернету, щоб зарядити мобільні телефони, зв'язатися з близькими. 

Наразі компанія закупила ще 111 генераторів потужністю від 20 до 60 кВ. Це дасть змогу збільшити кількість АЗК, працюючих без світла, та пунктів незламності. 

Адреси пунктів незламності - за посиланням

https://docs.google.com/document/d/1NOtfvsPuVg6KMdLwuCPBOl9ywp0jKBWS0EUTPkMLD-U/edit



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!