Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Вступ України в ЄС залежить від довіри ЄС до української влади

0

comments2827

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні, хочу запропонувати для обговорення питання довіри до українських політиків.
Вчора у Києві відбулась неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу .
На цій зустрічі та й на зустрічі президента Володимира Зеленського з міністрами, йшла мова, зокрема, про перспективу вступу України в ЄС.
Чинна українська влада дуже хоче розпочати переговори про вступ України до ЄС до кінця цього року.
Але є сім умов, які українська влада зобов’язалася виконати ще у літку минулого року, але на жаль не виконала, хоча повинна це зробити для початку переговорів з ЄС.
Лунали різні заяви в Україні щодо виконання цих умов. Так віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції середині серпня заявила, що Україна не виконає на 100% ці умови. А прем’єр-міністр 26 вересня повідомив, що Кабмін виконав всі сім рекомендацій(умов) ЄС для початку переговорів.
І питання навіть не у тому, що було більше року для виконання цих умов, а питання у тому, що чинна влада в Україні звикла не виконувати свої обіцянки і зобов’язання всередині країни і ще до останнього часу вважала, що так можна себе поводити і на міжнародній арені.
Для того, щоб не було жодних сумнівів у «правдивості» дій влади і був створений єдиний телемарафон, який демонстрував і демонструє перетворення телебачення на медійний інструмент з «обслуговування» влади та створення паралельної реальності, яка не відповідає реальній ситуації у країні. І це стосується не тільки єдиного телемарафону, бо намагання і бажання монополізувати інформаційний простір потрібно владі для поширення тільки потрібної, на думку відповідальних за інформаційну політику, інформації, яка все більше стає схожою на інформацію6 яку розповсюджують державні російські ЗМІ.
Вважалося, що таким чином рівень довіри до влади буде збільшуватись, як максимум і не зменшуватись, як мінімум.
Однак у семи умовах, які глава уряду назвав рекомендаціями ЄС, є умова щодо свободи ЗМІ. І тут, можна намагатись дурити наших партнерів, але поки існує єдиний телемарафон, говорити про свободу ЗМІ, свободу слова і про виконання цієї умови з боку чинної влади, буде обманом наших партнерів 
А наші партнери все бачать і добре знають. Ще у жовтні 2022 року посли G7 зустрілись з тодішнім міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком і керівниками медіагруп, які ведуть мовлення в телемарафоні "Єдині новини" та Freedom. Ще тоді посли говорили про незалежну українську журналістику на противагу російській. І ще тоді посол Німеччини Анка Фельдгузен заявляла, що ЄС непублічно закликає Київ відходити від формату "єдиного марафону" на телебаченні й давати глядачам вибір.
А хіба сьогодні щось змінилось?
Інші факти та аргументи про довіру дивіться на моєму ютуб каналі.
І якщо програма сподобається, то не забудьте поставити вподобайку і прокоментувати, а виникне бажання та буде натхнення, підпишіться на мій ютуб канал.
Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!