Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Київ вже не центр світової політики?

0

comments3395

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Наслідки некомпетентності можуть наставати швидко або протягом тривалого часу, але вони завжди будуть негативними.
Сьогодні, хочу запропонувати для обговорення повідомлення про телефонну розмову Володимира Зеленського з наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом. Про це написав сам Зеленський у соцмережах.
Я, розумію, що у такий спосіб, на думку президента України чи його команди, є намагання тримати увагу світових ЗМІ на війні в Україні, а можливо, що у першу чергу, на самому Зеленському, адже з початком війни на Близькому Сході кількість матеріалів про Україну у світових ЗМІ суттєво зменшилась.
І ніби все правильно, поговорили про формулу миру, яку періодично згадують іноземні ЗМІ, поговорили про ситуацію на Близькому Сході, про яку зараз говорять, пишуть і показують всі іноземні ЗМІ. Отже, сподівання, що згадають про цю розмову мали під собою підстави. 
І дійсно деякі ЗМІ таки згадали у своїх інформаційних стрічках, посилаючись саме на допис Володимира Зеленського у соцмережах.
Наприклад, про цю телефонну розмову написала впливове британське видання The Guardian.
Але, на мою думку, така інформація про Україну, навряд чи може бути корисною у контексті допомоги, як фінансової, так і військової, яка нам конче необхідна. Хоча, це зовсім не означає, що не потрібно розмовляти і зустрічатись з іноземними політиками. Головне, що у таких розмовах і зустрічах має бути конкретний результат для підтримки України фінансово і озброєнням, у першу чергу. Консультації стосовно питання «формули миру», то звичайно добре, але мир без перемоги для України буде неприйнятним.
Напевно в офісі президента дуже переживають, бо там колись пафосно заявляли6 що Київ став центром світової політики, коли сюди приїздили лідери країн. Але, в ОПУ помилково вважали, що то вони були і є центром, а насправді український народ і ЗСУ тоді були центром уваги і зараз український народ і ЗСУ не залишились без уваги світових політиків
Тому, ще раз згадаю про візит, який не відбувся, Володимира Зеленського в Ізраїль., щоб зрозуміли в ОПУ про те, хто центр і де. 
Вже сьогодні і президент Франції Еммануель Макрон прибув в Ізраїль і побував президент США Джо Байден і побувають ще інші лідери країн, як колись вони їздили у Київ і ми маємо чітко усвідомити, що налагодження стосунків з керівництвом Ізраїлю, які були зіпсовані через нерозважливу і хибну зовнішню політику, яку проводив, та й зараз не видно, щось змінилось, офіс президента, хоча, то не його справа.
І якщо ми й надалі будемо бачити інформацію в іноземних ЗМІ з посиланням на дописи Володимира Зеленського у соцмережах, а не про результати реформ, конкретних дій, то скоріш за все про Україну будуть говорити і писати за результатами роботи пані Пенні Пріцкер і щось підказує, що новини можуть бути і не позитивними.
Також дивіться обговорення цього питання у програмі «Вівторок- подумай разів 40» на моєму ютуб каналі.
І якщо програма сподобається, то не забудьте поставити вподобайку , прокоментувати, а також підписатись на мій ютуб канал. 
Посилання у першому коментарі



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!