Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Про міжнародне турне Зеленського

0

comments4355

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную поговорити про міжнародне турне Володимира Зеленського минулого тижня.

Турне почалося з інавгурації новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея і завершилось у Німеччині на американській авіабазі Вісбаден.

Коли глава держави їде закордон, то його кожний візит повинен бути підготовленим, щоб закордонні візити були результативними.

Так, зараз війна, іноді потрібно швидко реагувати, але для такого реагування є мінсітр закордонних справ України. 

Для прикладу можна згадати держсекретаря США Ентоні Блінкена6 який робить самі такі турне для вирішення нагальних питань, або їх обговорення.

Інавгурація, гарний привід для особистого знайомства, але не вирішення питань. Подивимось, як знайомство перерости у конкретні результати для України.

Але, є інформація6 що по дорозі в Аргентину літак президента приземлився у Бразилії, ніби для зустрічі з президентом Бразилії Лулою да Сільва, яка не було заздалегідь узгоджена і не було предмету для зустрічі. І ніби літак простояв декілька годин і полетів, а зустрічі ніякої не було.

Якщо це правда, то це говорить про те, що нічого на краще у зовнішній політиці чинної влади не змінюється.

Зустрічатись на авіабазах з президентам інших країн проїздом, то точно не найкращий спосіб вирішувати якісь питання чи проблеми.

Знову ж, злі язики говорять, що у літаку президента було близько 50 людей.

Знову ж, якщо це правда, то навіщо така кількість полетіла, вони на гульках на інавгурації аргентинського президента вирішили «потусоватись»?

Хоча, треба ж згадати, що була масштабна реконструкція салону літака президента, там ж навіть в ігри можна пограти, то чого б не полетіти з комфортом за державний рахунок. 

Вже всі знають, що у США візит був безрезультатним, на жаль, для України.

Потім був візит у середу в Осло, також ЗМІ повідомили, що неоголошений, але сподіваюсь, що хоч не несподіваний для Норвегії.

У Брюсселі Зеленського не чекали, хоча він дуже хотів, але  у нього не було з собою костюма, тому не запросили, бо напевно вже всім набрид неголений у пом’ятому одязі незрозумілого стилю, а ля мілітарі і кежуал.)

Хоча пояснили це ніби тим, щоб Орбана не дратувати. А це вже результат «дипломатії» Зеленського, коли він «поговорив» з Орбаном на інавгурації новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея.

Ну і фінальною точкою турне була неочікувана посадка літака президента України у Німеччині і зустріч з американськими генералами на базі Вісбаден, де розташований штаб командування армії США в Європі.

Я, так розумію, що Зеленський дуже знається на військовій справі і тому туди завітав, а от всю компанію не пустили на базу і правильно зробили, та й Зеленському, знову ж злі язики кажуть доступ зробили, як виняток.

Я пам’ятаю заяви Зеленського, що він не може виїхати з України, бо у країні війна і він повинен бути на місці, особливо це запам’яталось6 як президент Індонезії двічі запрошував його для участі у саміті G20 на Балі минулого року.

А тепер війни нема і можна майже на тиждень поїхати у турне, ще й без результату.

Але, ж про це ніхто не думає в ОПУ, коли приймаються такі спонтанні, дивні рішення.

Більше можна подивитись у програмі «Вівторок – подумай разів 40» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!