Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Авдіївка і Бахмут-стали «фортецями» через втручання політиків у війну

1

comments1443

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Неможливо виграти війну, якщо рішення приймають люди, які нічого не розуміють у військовій справі.(с)

Сьогодні пропоную поговорити про Авдіївку.

Про Авдіївку говорять і обговорюють не тільки в Україні, але й за її межами.

Почну з того, що, на жаль, політична доцільність переважає у прийнятті рішень у ході ведення війни.

Хоча, це й політичною доцільністю назвати, за великим рахунком, не можна.

Бо коли невігласи і некомпетентні люди вирішили керувати війною і давати вказівки військовим. То це точно не про політику.

Скажу так, всім, хто реально цікавився, що там відбувається, було вже зрозуміло, що Авдіївку не втримати, за відсутності необхідного озброєння і боєприпасів, вже декілька місяців тому.

Говорять, що генерал Залужний ніби ще восени про це говорив і пропонував відійти, не знаю, наскільки це правда, бо надійного підтвердження цієї інформації не маю.

Ситуація була дуже схожа на події, які були минулого року у Бахмуті.

Укріплень не було ні там, ні тут, але тут ще й був брак боєприпасів значно більший.

І Бахмут, і Авдіївку відвідував Володимир Зеленський. З якою метою він це робив?

Крім піару, знайти інше пояснення неможливо, бо він нічого не тямить у військовій справі6 тобто не міг підказати генералам, як вести бойові дії, але міг сказати, щоб не відступали, бо він на весь світ заявив, що не залишимо Бахмут і щось схоже було і з заявами щодо Авдіївки.

Зеленський на весь світ публічно заявляє, що не будемо здавати, а путін заявляє, що потрібно захопити. І для чого були ці «міряння» хто «крутіший»? 

Така позиція Верховного Головнокомандувача призвела до невиправданих жертв і загиблих, поранених, полонених було багато у Бахмуті, а тепер і в Авдіївці.

Я, вже неодноразово говорив і писав, що не можна цивільним втручатись у прийняття рішень ведення війни, бо вони у цьому не мають зеленого поняття.

В Авдіївці, мені говорили, ті, хто там воював було значно гірше, аніж у Бахмуті, значно.

Вчергове наголошую, що не є військовим експертом, але так звані військові експерти і «позитивні» блогери вихваляють успішне відведення і правильне рішення, яке зберегло життя нашим захисникам.

Я їм можу сказати тільки одне, ви – рідкісні гівнюки.

Ще раз повторюю, загиблих, поранених, зниклих безвісти і полонених не просто багато, а дуже багато при такому «успішному» виході з Авдіївки.

Мої мені сказали, що вони у суботу так «відходили» що скидали з себе все, тільки каски залишили, щоб «успішно» вийти, тому і багато осколочних поранень, зокрема і у тих, з ким спілкуюсь.(

Більш того, якби не почали «успішно» виходити зранку 17-го лютого, то на вечір були б вже у котлі.

А ці офісні військові експерти разом з «говорячими» головами ОПУ розповідають і поширюють відверту брехню.

А це заява в ефірі телемарафону начальника відділу зв’язків з громадськістю угруповання військ «Таврія» Дмитра Лиховія:« Виведення військ з Авдіївки пройшло настільки успішно, наскільки це дозволяла ситуація. Втрати під час операції були мінімальними, як на такі події, а кількість полонених уточнюється.» Не думаю, що скажуть правду, на жаль.
Зараз пояснюють, що направили в Авдіївку 3 ОШБр для прикриття відведення військ і це також брехня, хоча потім таки прикривали і не тільки вони.

Наведу вам декілька прикладів, як про ситуацію в Авдіївці писали іноземні ЗМІ ще у четвер, 15 лютого, посилаючись на заяви, які були тоді в Україні.

«Очікується, що президент України Володимир Зеленський відвідає Німеччину та Францію в п’ятницю, щоб спробувати залучити важливу військову допомогу та підписати двосторонні зобов’язання щодо безпеки, оскільки війна з Росією наближається до третього року.

Поїздка відбувається, коли київські війська намагаються стримати російські війська, які наближаються до міста Авдіївка на сході країни. Україна стикається з нестачею живої сили та боєприпасів, а військова допомога США затримується на місяці.»( REUTERS)

«Збройні сили України заявили, що українські війська «тримають свої позиції», оскільки нові війська прибувають до охопленого боями міста Авдіївки на сході країни.»(Тhe Telegrapf)

«Київ підсилює свої війська в Авдівці.

Українська армія цієї п'ятниці запевнила, що посилює свої війська, які чинять "опір" у місті Авдівка, де точаться запеклі бої з наближенням російських військ.»(El Mundo)

А у той час вже американці говорили, що Авдіївка буде захоплена. Про це казав контр-адмірал Джон Кірбі, координатор з стратегічних комунікації ради національної безпеки США.

«Авдіївка ризикує потрапити під контроль Росії»(Le Monde)

«Уряд США попереджає про падіння Авдіївки».(Bild)

І я впевнений, що про це знали і наші генерали і доповідали Верховному Головнокомандувачу, що потрібно відводити війська і напевно доповідали ще набагато раніше, але «великий воєначальник» не давав згоди.

То чому була направлена в Авдіївку 3 ОШБр?

І чому не давали наказ про вивід військ з Авдіївки?

Детальніше про це дивіться у програмі «Злий понеділок» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!