Бюджетно в Салоніки: як недорого з'їздити в гості до давньогрецьких богів

Портал "Коментарі" продовжує спецпроект про бюджетні подорожі по Європі. У цьому матеріалі ми розповімо вам про поїздку в грецьке місто Салоніки, про те, як недорого піднятися на Олімп та де скуштувати знамениту мусаку

Салоніки – друге за величиною місто в Греції і великий порт, розташований на березі Егейського моря, недалеко від гірського комплексу Олімп. Свого часу місто населяли стародавні греки, турки і слов'яни. І хоча місто не раз горіло і стародавньої архітектури в ньому залишилося не так вже й багато, туристи з усього світу їдуть сюди в гості до Зевса і за грецькою гостинністю. Як заощадити на поїздці в Салоніки – з'ясовували журналісти видання "Коментарі".

Авіаквитки: ловимо знижки і шукаємо пересадки

Для того, щоб потрапити в Салоніки, не обов'язково летіти в столицю Греції Афіни і робити пересадку в цьому місті. З Києва безпосередньо в це місто літає лоукост Wizz Air. У середньому, квитки у цьому напрямку стоять 90-100 євро в обидві сторони. Але авіаперевізник часто проводить акції та пропонує дешеві тікети. Якщо трохи помоніторити тематичні сайти і телеграм-канали, то можна злітати в Салоніки від 40 євро.

недорого побувати в Європі.


Також ми давали поради, як недорого і з користю провести вихідні в Римі, знайшли переваги відвідування Вільнюса, дали кілька порад, як не залишити купу грошей в дорогому Парижі, а також виділяли численні плюси подорожі в Прагу.

Крім того, ми радили, як заощадити на поїздці до столиці Латвії Риги і де недорого скуштувати дари Балтійського моря – червону рибу та ікру. А в нашому попередньому матеріалі - радили відвідати чудовий Будапешт.