Блог

Алексей Буряченко: Безпекові угоди із США і Японією. Що підписала Україна? …

Дипломатичний фронт.

2

comments1359

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Вчора підписані дві довгострокові двосторонні безпекові угоди. Перша з Японією, друга з США.

 

Недооцінювати дані міжнародні угоди не потрібно. І хоча вони і дійсно, скоріш за все, не будуть ратифіковані в парламентах цих країн, це не означатиме, що вони цього не зроблять в подальшому.

 

І навіть уже в цьому вигляді, вони охоплюють відчутне поле політичних інтересів, перш за все, саме України. Від підтримки Формули Миру до розвитку спільного ВПК, від підтримки створення міжнародного спеціального воєнного трибуналу до передачі Україні заморожених російських активів у якості компенсації за нанесені збитки.

 

І так, абсолютно очевидно, що всі ці пункти здебільшого ще в процесі реалізації, але раніше у нас навіть і близько не було подібних двосторонніх угод, а тепер є і з цим уже можна працювати в подальшому і якісно розбудовувати наші взаємовідносини. 

 

Зрозумійте, з неба нам нічого не падає, а те чого ми досягаємо, це саме ті "кров, тяжка праця, сльози і пот", про які колись казав Черчіль! І ми не чарівники, і по великому рахунку нам ніхто нічого не винен, окрім підписантів Будапештського меморандуму і то досить умовно...

 

Не буває всього і одразу. Зрозуміло, що ми хочемо такої міжнародної угоди, як казав професор Преображенський в романі "Собаче серце", -- "щоб броня!". Але задайте собі тепер зустрічне запитання -- а світ зараз, чи, тим паче, одна чи декілька країн, спроможні на такий документ? Відповідь, правдива та очевидна -- нажаль, ні.

 

Архітектура світової безпеки, на наших очах, тріщить по швах і це спричинили диктатури, перш за все, путінська. І правда полягає в тому, що зараз всі думають з пріоритетом на самих себе, щоб в цій геополітичній турбулентності самим зберегтися, а не витрачати всі свої сили щоб врятувати когось. 

 

Але світ, під реальною загрозою змінюється і безпекові угоди -- це акт доброї волі, взаємопідтримки та перший крок до нового світового порядку, який буде формуватися у нас на очах. Світ не чорно-білий і ці безпекові угоди не потрібно применшувати чи недооцінювати, а реалістично сприймати, як політичний символ єдності і перші рішучі кроки до консолідації світу навколо України і проти авторитарних режимів. 

 

Більше того, такі угоди, якщо читати між строчок, дають зрозуміти, що світ не дасть росії виграти війну, оскільки і світ тоді буде приречений, і скоріш за все, розпочнеться Третя Світова. Справедливий мир для України прямо корелюється/взаємопов'язаний з можливістю побудувати справедливий мир для всіх на землі на етапі створення нової архітектури світової безпеки. 

 

Так що хочу нас привітати з такою важливою для нас подією, як підписання договорів з безпеки з США та Японією, таких угод ми уже маємо 17. Але ці договори воювати з ворогом за нас не будуть і справедливий мир покарання, хоча, і наближають, але тільки опосередковано. 

 

Нам потрібно і далі працювати на всіх напрямках не покладаючи рук. Тільки так ми будемо наближати Нашу перемогу день за днем.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!