Блог

Алексей Буряченко: Будували будинок за бойові. Черговий одеський зашквар

Боротьба з корупцією: хроніки

1

comments1672

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

На фото гарний сучасний будинок, але це не просто будинок, це будинок який будували військові дуже "поважній людині" в Одесі.

Цією "поважною людиною" виявився: "командувач регіонального управління сил територіальної оборони "Південь", який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок", за офіційної інформації Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України.

 

Але це ще не все. Як пише Українська правда (https://www.pravda.com.ua/news/2024/06/3/7458897/) будували вони йому елітний будинок не просто перебуваючи на військовій службі, а в тому числі за "бонуси", нібито, виконання бойових завдань на передовій! Ці "воїни", мабуть, уже статус "дачного" УБД отримали, що також має стати предметом перевірки для правоохоронців...

 

Що ж, гарно влаштувалися наші "високоповажні штабісти", нічого не скажеш. І будиночки будуються і держава за все платить... всі в шоколаді! Так, я розумію, що, скоріш за все, це більше одиничні випадки, аніж система. Ну, як мінімум, в це хочеться вірити. Але от що не розумію, то не розумію, -- будинок цій "поважній людині" будувався більше року, ще з 2023 року, і нікого не бентежило, що в Україні війна? Може внутрішній контроль ЗСУ щось підозрював, але мовчав?

 

І друге питання мене, також, дуже цікавить -- чому в цих скандалах постійно фігурують найтоповіші військові чиновники з Одещини? Там що, медом намазано? Спочатку "легендарний" Борисов, потім скандали з іншими територіальними воєнкомами та командирами військових частин (гуманітарка, нарахування бойових), останній випадок в Приморському ТЦК м. Одеси, а зараз і командувач регіонального управління сил територіальної оборони "Південь"... Їм всім там, що морський бриз круже голову чи сонце перепекло?

 

Одним словом, випадок як з анеrдоту, але нажаль, це реальність. І в цій реальності різного роду перекосів, нажать, ще дуже багато. Справедливість? Давайте запитаємо в Борисова і його колег, які зараз під слідством ДБР, де було їх відчуття справедливості, присяги та ін., коли вони у власних корисних цілях обкрадали країну і людей під час війни? Цікаво, що вони скажуть.

 

P.S. Командувачу повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

CІЗО чи відкупиться заставою? Ставлю на друге.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!