Блог

Алексей Буряченко: Гамадрил з Південної Пальміри втік в Італію!

Щодо справи нардепа Дмитрука.

3

comments3744

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Як заборона РПЦ пов’язана з незаконним перетином кордону, або просто втечею, одного із народних депутатів України Артема Дмитрука — відповідь очевидна, прямо пов’язана!

 

Забігаючи наперд відзначимо, що позафракційний нардеп Дмитрук довгий час вів себе абсолютно неадекватно, не як депутат, а як гопнік з Привозу, то людей на рівному місці бив, то у рейдерстві його “за руку” ловили, але коли він з трибуни ВРУ відверто почав ганьбити Україну відстоюючи РПЦ та висловлювати претензії до наших військових розповсюджуючи прямі російські наративи та дезінформацію, це все було перетином усіх “червоних ліній”.


І, так, на Дмитрука в Нацполі було відкрито провадження по нанесенню людині тілесних ушкоджень середньої тяжкості, але розслідувалось воно вкрай “туго”, та і НАЗК маючи цілий вагон публічної інформації про те, що Дмитрук пересувається на космічно-дорогих авто і проживає в апартаментах, які йому явно не по карману, чомусь мовчало “в тряпочку”. Чому так? Де наші розпіарені антикорупціонери західного зразка?


І тільки будучи в Одесі, де Дмитро та його друзі відчували себе особливо безкарними, уже перейшовши всі грані, групою осіб (обтяжуюча обставина) побили військового та напали на співробітника правоохоронного органу, а це уже підслідність Державного бюро розслідувань. І тут миттєво закрутилося... Терміново виїхала слідчо-оперативна група ДБР з Києва, цілий комплекс слідчих дій, і навіть генеральний прокурор Андрій Костін повідомив Артему Дмитруку про підозру за двома епізодами.


І, мабуть, сукупність цих факторів дали розуміння Артему, що його підривна діяльність на користь РПЦ, і солодке життя в Україні добігає свого швидкоплинного кінця. Адже домовитись з ДБР ще ні у кого на моїй пам’яті не вдавалося. Пора тікати!..


Куди? Вирішив у Молдову 24 серпня, звичайно, абсолютно незаконно. Адже, з відкритими кримінальними провадженнями його навряд би випустили навіть у мирний час, не кажучи уже про виїзд під час воєнного стану. Крім того, за даними джерел УП, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" полетів в Італію (рейс о 17:40 "Кишинів — Рим"). (https://www.pravda.com.ua/news/2024/08/25/7471809/).

І враження після цих політичних кульбітів Дмитрука, з проросійським відтінком, залишаються двоякі... З однієї сторони правоохоронці все ж взялися за Дмитрука і, наскільки я розумію, були готові його, як мінімум, затримати, а з іншої, що такий яскравий персонаж, не зважаючи на відкриті кримінальні провадження примудряється покинути країну під час війни!


Митники, прикордонники — А-У-У!!! Ви що творите, бакси очі закривають чи вас хтось в заручниках тримає?.. Якщо так то моргніть лівим оком!


З цим потрібно уже щось жорстко та системно вирішувати. Людям за кордон не можна, а захисникам РПЦ та трансляторам кремлівських наративів можна, тільки гроші вперед, чи як? Чи це взагалі працювала агентурна мережа РФ по виведенню свого агента, який провалився, з під удару? Хоча і в першому і другому варіанті — це жахливо та бридко.


З публічних повідомлень, можна зробити висновки, що моє розчарування в цій ситуації розділяють і в ДБР. Так: 

 

Тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон і хто йому у цьому допомагав. Вже відбулися обшуки у цивільних осіб і працівників державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли депутату в незаконному перетину кордону”, - повідомили в Бюро (https://24tv.ua/ofis-genprokurora-kazhe-pro-mozhliviy-peretin-kordonu-nardepom_n2626056 )

 

Отже, зараз не хочу займатися фактчекінгом, що за свою кар’єру нардепа наговорив та наробив Дмитрук, тим паче, це уже давно зробили інші, захочете прочитаєте (https://lb.ua/news/2024/08/21/630541_hto_spoviduie_brehnyu_faktchek.html ). 

От тільки яскраві картинки як цей персонаж, свого часу, цибав, як гамадрил, по столам в Одеській міській раді, і досі стоїть перед очима (https://www.unian.ua/incidents/nardep-dmitruk-vlashtuvav-biyku-v-odeskiy-meriji-video-novini-odesi-11682598.html ) і думаю не тільки у мене...
 

Резюмуючи, я переконаний, що Дмитрук після того, що він наговорив та наробив за останній час розумів, що він перестарався з виконанням ТЗ і що навіть в Одесі його уже терпіти ніхто не буде. Вихід один — тікати! Але чи завершиться історія Дмитрука на цьому епізоді, переконаний, що ні. А “всплисти”, як фікалії, він може десь поряд з Скабєєвою чи Соловйовим, де і продовжить лити бруд на Україну в прямому ефірі пропагандистських кремлівських помийок. 
 

Де наш Моссад? 


 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!