Блог

Алексей Буряченко: Мережа Пунктів Незламності, як точки опори Незламної Країни

Пункти Незламності. Хто саботує процес? ...

2

comments6171

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Я започаткував абсолютно унікальний цикл передач по питанням регіонального розвитку, під назвою "Регіони у вогні", де регулярно розглядається найбільш актуальні проблеми регіонального розвитку, а під час війни їх завжди вистачає. Але ключова "соціальна функція" наших ефірів - це наші рекомендації місцевій на центральній владі з найбільш резонансних питань, враховуючи значний досвід роботи "на місцях" та постійну комунікацію з регіонами.

 

Тому, враховуючи вищевикладене, я хочу щоб усім було зрозумілим, чому тема "Пунктів Незламності" для мене є особливо близькою та болючою. І я не хочу у цій статті нікого образити, а тільки зробити так, щоб на ситуацію можна було подивитись комплексно, а не виключно в межах своїх "функціональних обов'язків". Адже, усі урядові структури та ОМС, перш за все, працюють саме задля задоволення інтересів людей!

 

Але, навіть під час війни у нас завжди знаходяться люди, які здатні викривити до невпізнаваності навіть, дійсно, розумну та корисну ініціативу, як "Пункти Незламності"! Чому так? Що уже хтось дав старт новому політичному сезону, чи відбувся звичайний "ексцес виконавця", давайте розберемося.

 

Ініціатива Президента України Володимир Зеленський на перших порах сприйнялась усіма максимально позитивно, а от далі щось пішло не так... В соціальних мережах звичайні люди масово почали виставляти фото з закритих "Пунктів Незламності", або таких в яких не виявилось майже нічого із публічно обіцяного, ні світла, ні води, ні тепла, ні зв'язку(( Як же так, обурювались люди, адже "соціальна реклама" цих центрів уже на всю цілодобово транслювалася з Національного марафону "Єдині Новини"?! Хто саботував процес та вирішив проігнорувати ініціативу президента та Верховного Головнокомандувача? Очевидної відповіді на це питання, насправді, немає.

 

З однієї сторони, представники влади, як на мене, досить "на скору руку" розробили рекомендації по створенню "Пунктів Незламності", а виправляли свої ж недоліки уже, як кажуть, "по ходу". Так, первинно, "Пункти Незламності" не могли знаходитись в уже обладнаних усім необхідним бомбосховищах, а пріоритетно мали розміщуватись саме в приміщеннях органів державної влади, ОМС, а потім уже комунальних закладах(школах та ін.). Такий підхід, можливо, і мав свою логіку, але виявився багато де недоречним, адже бомбосховища уже були обладнані і електроенергією(генераторами), і водою, і теплом і продуктами, і, навіть, ліжками для відпочинку, а на створення "пунктів незламності" усе це, здебільшого, саме ОМС, потрібно було шукати заново...

 

Далі і взагалі почались відбуватися дивні речі. ОМС уже по факту телефонували з ВА і ставили перед фактом де у них уже створений "Пункт Незламності". Тобто, уже розміщений на електронній карті і внесений в усі наявні бази даних. Далі ВА по всій країні поспішили відзвітувати "нагору", що "Пункти Незламності" терміново розгорнуті та в них є, здебільшого, усе необхідне!

 

А далі почався, і дійсно, класичний український срач... Люди викладають в соц.мережі пусті, або не функціонуючі Пункти (особливо в Києві), мерія та Кличко намагаються звітувати, що "усе не так погано" і вони працюють, депутати, реалізуючи свої представницькі повноваження, починають об'їзди Пунктів на своїх округах і знову усе це викладати в соц.мережі, а далі ультиматуми, виправдання, ну усе, як завжди... І, як наслідок, ми бачимо, що надзвичайно корисна ініціатива, була дискредитована усіма учасниками процесу одночасно і винних я б у цьому не шукав, а спробував би ще раз і заново роз'яснювати людям, що і до чого, і паралельно з цим сідати за стіл органам державної влади, ОМС, волонтерам та бізнесу і ґрунтовно пропрацьовувати якість, наповнення та принципи роботи таких "Пунктів Незламності". Адже, якщо він("Пункт Незламності"), теоретично, буде знаходитись в одній будівлі, а під час "повітряної тривоги" люди все одно ідуть в бомбосховище, можливо два такі об'єкти в одній будівлі робити і немає сенсу, а якщо є, то "максимально дотошно" продумувати таку доцільність...

 

Одним словом, це максимально кропітка робота за для і на благо людей, а не привід для хайпу та отримання "політичних балів". Ініціатива Президента України Володимир Зеленський є, дійсно, максимально потрібною та корисною, і передбачає високий професійний, без профанації, рівень внутрішньої комунікації, коли сторони чують одна одну і працюють над досягненням Спільного результату на благо людей!!!

 

Що потрібно знати про "Пункти Незламності":

 

- Місце твоєї безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. 

Тобто, Пункт не зобов'язаний працювати коли світло вимикають прогнозовано, не надовго і за графіком. Адже, такий "Пункт Незламності" - це дороговартісна робота генератора та персоналу Пункту, а це все ресурс до якого потрібно ставитись заощадливо.

 

- Пам'ятати, що, комплектування та функціонування "Пунктів Незламності" здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої̈ влади та органів місцевого самоврядування, а забезпечити усім необхідним майже 4000 Пунктів по всій країні, це те ще завдання... Та щоб замість "наговарювати" на те що хтось щось не поставив, потрібно максимально конструктивно долучатись до роботи, якщо є бажання та можливість допомогти своїй країні!

 

- На сайті https://nezlamnist.gov.ua/ зазначена карта Пунктів. Перепишіть адреси найближчих центрів собі в блокнот, на всяк випадок.

 

- На сайті ТСН вийшла широка доступна інформація про адреси Пунктів Незламності по всій країні. Якщо комусь, з будь-яких причин, не зручно користуватись сервісом  https://nezlamnist.gov.ua/, то знайдіть потрібні собі адреси за цим посиланням: https://tsn.ua/.../punkti-nezlamnosti-v-ukrayini-yak...

 

Пункти Незламності, які запровадив Зеленський, - це маленькі клітинки незламності в тілі Нашої Незламної Країни! І тільки усі разом, ми маємо продемонструвати ворогу свою незламність, стійкість та монолітність! Адже, ми нація переможців і маємо це доводити щодня не тільки на полі бою, а і у відносно мирному тилу!

 

Слава Україні! Підтримуйте один одного, телефонуйте батькам, рідним та близьким, не залишайте інших в біді, бо ми того варті!  Бо ми УКРАЇНЦІ, які боряться за УКРАЇНЦІВ! Слава Нації і смерть ворогам!



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!