Блог

Кулагін Олексій: Про національний суверенітет, державу та націю

Керуючий власник девелоперської компанії «ОМОКС» про підґрунтя національного суверенітету, інтереси держави та громадянина

0

comments3663

Кулагін Олексій

Експерт з будівництва

Керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС", яка наразі реалізовує масштабний будівельний проект - житловий комплекс /Чайка\.


Один з лідерів бізнес-руху проти рейдерства в Україні. Разом з іншими бізнесменами та громадськими діячами  провів ряд круглих столів та форумів, які привернули до проблеми рейдерства увагу Президента та правоохоронних структур.

Сучасний світ кожної нації - це система компромісу цінностей, адже сучасні держави є багатонаціональним співдружжям, а не мононаціональними державами. Саме тому більшість націй, десь в глибинах своєї підсвідомості, знаходиться в пошуку своєї землі та національної ідеї.

“Життя – це шлях досконалості”

“Досконалість – це щаблі дієздатності”

“Тваринна дієздатність – це забезпечення захисту від страху і голоду”

“Людська дієздатність – це здатність до реалізації довгострокових планів свого розвитку”

Там де відсутні умови довгострокового планування життя в людях домінує тваринна суть.

Щодо юридичних аспектів національного питання, то найскладнішим є проведення грані між розвитком корисної дієздатності нації, щоб інші усвідомили, в чому саме національна велич окремої нації та захист національних прав, які в більшості нічим не відрізняються від загальнолюдських. Адже більшість суспільства вважає, що національні права не потребують окремого захисту. Більшість суспільних інститутів вважає, що так званий, захист національних прав окремо взятої нації або раси, в нашому  сучасному світі, проводиться через пригнічення інших націй або раc, що лише збільшує міжнаціональне непорозуміння , насилля, ворожнечу та розкол в суспільстві.

Складність національного питання в тому, що кожна дія, за законами фізики, викликає протилежно спрямовану протидію. У свою чергу, поняття національної дієздатності є дихотомічним поняттям, що поєднує окремо досягнуту кожним українцем індивідуальну дієздатність заради її інтеграції у загально державну дієздатність, й потребує чималих зусиль стабільного фінансування та суспільної цілеспрямованості. Чим глибше дієздатність кожного українця,  тим глибше самодостатність держави та її національний суверенітет.

Нажаль, Україна з 2014 року, фактично, знищила свій суверенітет та можливість довгострокового планування власного розвитку, тому що на законодавчому рівні заборонила собі дофінансування бюджетного дефіциту за рахунок національної валюти. А в 2017 році закрила собі шлях до відновлення свого суверенітету внесенням в Конституцію України заборони для будь-яких державних структур України втручатись в роботу НБУ.  

З того часу НБУ, який був одним із механізмів державного управління, перетворився в наддержавний орган.

Нагадую, що національна валюта – це монополія держави на розвиток, а тому - втрачаючи право на розвиток = втрачаємо національний і державний суверенітет.  

Відсутність 100% зайнятості національних виробничих сил , яка забезпечується використанням національної валюти, держава різко знизила дієздатність нації та суттєво знизила можливості розвитку інтелектуальних здібностей нації.  

Національна валюта – умовний еквівалент реальних активів держави України. Чим більше нація створює реальних активів, тим більший рейтинг національної валюти.  

Національна валюта – єдиний інструмент забезпечення рівності громадянських прав та свобод. Саме доступність використання національної валюти для індивідуального та суспільного розвитку формує впевненість нації в її майбутньому.

Національна валюта – єдиний інструмент співучасті держави в особистому житті народу. Держава нічого, крім національної валюти, не має і нічого не створює. Все створює та всім володіє - народ, але національна валюта – каталізатор його активності, і тому держава має можливість прискорювати суспільний розвиток.

Єдина місія національної валюти - стовідсоткове трудове завантаження національно виробничих сил, що є запорукою розвитку індивідуальної дієздатності громадян та дієздатності держави.  

Все інше – профанація, що не має відношення до національних інтересів та розвитку економіки держави.

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!