Блог

Кулагін Олексій: Відбудова України в Умовах Війни: роль Національного банку та перспективи розвитку будівельного бізнесу в 2024 році

Керуючий власник девелоперської компанії «ОМОКС» про перспективи розвитку будівельної галузі та роль держави

0

comments3874

Кулагін Олексій

Експерт з будівництва

Керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС", яка наразі реалізовує масштабний будівельний проект - житловий комплекс /Чайка\.


Один з лідерів бізнес-руху проти рейдерства в Україні. Разом з іншими бізнесменами та громадськими діячами  провів ряд круглих столів та форумів, які привернули до проблеми рейдерства увагу Президента та правоохоронних структур.

Ось і настав 2024.

  Ми - українці, зустріли новорічні свята під ворожими обстрілами. Серце нашої країни сповнене глибокою скорботою через втрати і руйнування, які наші міста переживають через масштабні з початку війни ракетні атаки.  

Кожна компанія, кожен бізнес планує і далі йти вперед з надією на ВІДБУДОВУ УКРАЇНИ.

  Девелоперська компанія «ОМОКС» - забудовник ЖК «Чайка» і ЖК «Сонцтаун», як і всі будівельні компанії, продовжує працювати в умовах специфіки військових буднів. Усі наші рішення та дії спрямовані на збереження житла та інфраструктури життєзабезпечення. Об’єкти критичної інфраструктури забезпечують комплекси тепловою енергією та водою, комунальні служби працюють у штатному режимі, охоронні – у позаштатному.  

  Житло необхідно всім, особливо зараз, проте його неможливо побудувати без забезпечення платоспроможного попиту населення. Такий попит забезпечується банківськими кредитами, зорієнтованими виключно на інтереси народу України.  

  До війни адекватних умов кредитування Україна не мала. В період війни з’явилися перші спроби кредитування фізичних осіб та малого бізнесу у вигляді програм державного іпотечного кредитування «єОселя» та «Доступні кредити 5-7-9%», але це тільки спроба.  

   Сьогодні настав час відбудови і будівельний бізнес сподівається, що у цей важкий час Національний Банк України виконає своє призначення та забезпечить доступність національної валюти для бізнесу України. Гроші - це каталізатор активності народу, і вони необхідні саме зараз!

   Практика виходу з криз – це використання беззаставних, безвідсоткових кредитів бізнесу та фізичним особам. На якийсь час ці заходи виключають надприбутки банків та доходи їх вкладників, натомість такі заходи повернуть у життя наших громадян здорову та зрозумілу всім логіку щодо існування держави та використання державних інструментів управління.  

  Завдяки відновленню функціональності національної валюти через адекватну кредитну політику у бізнеса та громадян держави, з'явиться сенс життя в Україні. Те, що зараз коїться з державною та її фінансово-банківською політикою неприпустимо ні для яких часів, бо єдина функція національної валюти - стовідсоткове завантаження національних виробничих сил, а єдина функція національного банку - збереження накопичувальної функції національної валюти та забезпечення фінансування національного товарного виробництва та послуг. Рейтинг національної валюти - це показник національного та державного суверенітету і це потрібно пам’ятати.

Беззаставні, безвідсоткові кредити одночасно і бізнесу, і населенню - це баланс між необхідними Україні виробничими (без різниці якими) процесами, і фінансово підтвердженим споживчим попитом національних виробничих сил на вироблений ними ж у країні товар. Такий захід реально стабілізує економіку держави та забезпечить її подальший розвиток.

Ефективність таких заходів у різні часи вже випробувана багатьма країнами світу. Тільки так Держава може підтримати економіку та будівельний бізнес у військовий час! Це логічно та відповідає інтересам народу України, без цих заходів усі прогнози відносно сенсу життя в Україні вкрай негативні.

2024 рік розпочався!

І ми чекаємо дієвих рішень від Держави!!!

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!