Блог

Кулагін Олексій: Сталий розвиток держави: умови та роль національної валюти та її регулятора

Керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС" про роль національної валюти в розвитку та становленні держави

0

comments3727

Кулагін Олексій

Експерт з будівництва

Керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС", яка наразі реалізовує масштабний будівельний проект - житловий комплекс /Чайка\.


Один з лідерів бізнес-руху проти рейдерства в Україні. Разом з іншими бізнесменами та громадськими діячами  провів ряд круглих столів та форумів, які привернули до проблеми рейдерства увагу Президента та правоохоронних структур.

Будь-який розвиток держави починають із створення умов, що збільшують дієздатність нації, вдосконалюють засоби виробництва, забезпечують довгострокове планування поліпшень життя, зберігають накопичувальну функцію національної валюти, сприяють зростанню родинної  платоспроможності.

Умови сталого розвитку - це контроль незмінності умов існування нації:

-ефективне використання земель;

-ефективне використання корисних копалень;

-забезпечення чистоти води та повітря, -збереження флори і фауни.

Умови сталого розвитку - це незмінність та обов’язковість додержання національних традицій, віри, моралі, конституції, світських законів, що регламентують життя та діяльність нації.  

До речі, незмінність Конституції, що затверджена народним референдумом - основна місія президента.

Всі держави створюються самодостатніми націями, що сподіваються на регулювання державою приватних інтересів кожного громадянина, та забезпечення умов реалізації таких інтересів кожним громадянином за рахунок особистої дієздатності.

Керування державою потребує виконання лише двох функцій - контрольної та регулятивної :

* Контроль за незмінністю законів та обов’язковістю їх  виконання - забезпечується невідворотністю покарання ЗА: невиконання, зміну закону чи її спробу, паплюження закону, або його невірне тлумачення.

* Регулювання забезпечують співучастю держави в житті народу України.  Єдиний механізм такої співучасті у житті нації - є національна валюта.

* Національна валюта - це умовний еквівалент реальних активів держави.

Умовне не має окремої ціни, та не може бути товаром. Самі по собі гроші не актив і не ресурс, національна валюта - це функція безперервного перетворення - «ГРОШІ-ТОВАР-ГРОШІ».

Гроші - вимір труда, завдяки якому створюється товар.

Держава повинна залишати незмінною у часі ціну труда, щоб гарантувати збереження накопичувальної функції грошей для своїх громадян:

* Гроші - монополія держави на розвиток;

* Місія грошей - забезпечити стовідсоткове  завантаження національних виробничих сил та національних засобів виробництва;

* Гроші - державний інструмент забезпечення рівності громадян щодо своїх обов’язків, прав та свобод;

* Гроші - каталізатор росту дієздатності нації;

* Дієздатність нації - є вимір конвертаційної ваги нашої валюти відносно інших світових валют.

* Національна валюта - це фундамент суверенності України.

Найнебезпечніше - це жити ілюзіями.  

Зміна закону, його сенсу, чи деяких понять, в угоду інтересу якогось суб’єкту - це як зміна земної атмосфери, складу води, людської фізіології. (це стрибок в прірву) Натомість, незмінність моралі, віри, традицій, конституції - є запорукою суспільної єдності.

Щодо НБУ, - то це лише один із інструментів державного керування економікою.  

Місія НБУ:

-грошове забезпечення реалізації бюджетів розвитку держави;

-контроль цільового використання національної валюти;

-забезпечення безперервності перетворюючої функції грошей (ГРОШІ-ТОВАР-ГРОШІ);

-забезпечення оборотними коштами діяльності підприємств;

-стовідсоткова зайнятість національних виробничих сил та завантаження національних засобів виробництва (чим більше нація, з використанням грошового паперу, створює реальних, товарних активів тим міцніше національна валюта);

НБУ - оператор з забезпечення використання грошей для потреб нації, НБУ ніхто не надавав право формування фінансової політики держави.

Щодо змін в конституції - «про заборону державного впливу на роботу НБУ» - це звичайний злочин проти державного суверенітету!

Законотворці (навіть всі разом) не наділені правом створювати над державні структури.

 

Руйнування економіки України з 11 економіки в світовому рейтингу до 159, досягнуто законодавчими змінами, що легітимізували повну бездіяльність НБУ в економічному розвитку України, та заборонили владі внесення змін для повернення НБУ до складу закладів, що корисні саме української нації, натомість повернення НБУ його обов’язків перед нацією є першочерговим завданням.

Під час військового стану потрібні державні, беззаставні, безвідсоткові кредити бізнесу і населенню - це створить баланс між необхідними Україні виробничими (без різниці якими) процесами, і фінансово підтвердженим споживчим попитом національних виробничих сил на вироблений ними ж у країні товар.

Логічним та важливим кроком має стати у 2024 році кредитування забудовників, що забезпечить розвиток будівельної галузі та економіки держави.

2024 рік розпочався!

І ми чекаємо дієвих рішень від Держави!!!

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!