Блог

Алексей Буряченко: Провокація ФСБ з безпілотниками над МКАДом. Путін боїться повторення бунту

Безпілотниками над МКАДом

2

comments3664

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Стосовно ранкової атаки безпілотниками, які російські ПВО почали збивати тількі за МКАДом відзначити можна декілька цікавих фактів. По-перше, те що це саме українські безпілотники не має жодного офіційного підтвердження. Російська сторона навіть фальсифікувати ці “докази” швидко не змогла, підклавши у незгораєму капсулу безпілотника його “ідеологічне наповнення” у вигляді фотографії Бендери та томіка шевченківського “Кобзаря”. Про томік “Кобзаря”, це, звичайна, відверта іронія, але кремлівським пропагандистам, які на весь світ показували “розп’ятого хлопчика” може в голову прийти будь-яка хвороблива ідея...

 

По-друге. Офіційно Україна на себе відповідальності за ці безпілотники не взяла, а отже, скоріш за все, можуть бути і інші варіанти їх походження та цілі застосування. Наперед скажу, що вони, на мою точку зору, виключно, політичні.

 

До прикладу, активізація партизанських рухів на півдні РФ, як наслідок успішних дій батальйону “Свобода Росії” та РДК, які складаються виключно із росіян і зробили уже декілька успішних рейдів в середині самої РФ і були радо сприйняті місцевим населенням, як визволителі!

 

А, може, це ФСБ, на фоні “бунту Пригожина” і демонстрації слабкості РФ усьому світу, вирішили самі запустити безпілотники по військовим об’єктам поблизу аеропорту Внуково? Таку версію, точно, не потрібно виключати, а я б і взагалі розцінював її як основну. Оскільки не має жодних реальних підтверджень, що Україна наразі здатна виробляти безпілотники такої великої дальності, а якщо і здатна, то чому їх було тільки 4-5 і вони були різні по конструкції та розмірам (зі слів свідків)?..

 

В цій історії занадто багато білих плям і відверта істерія офіційних спікерів Кремля, Захарової, Піскова та Шойгу, про “терористичні акції Київського режиму по цивільних об’єктах” та “США, Британія, Франція — фінансують міжнародний тероризм” виглядає дуже недолуго та навіть, відверто смішно. РФ — це ж і є держава аргесор та спонсор тероризму у всьому світі! Вони перед тим, як виправдовуватись і звинувачувати когось, самі давно в дзеркало дивилися? Хоча з ким там розмовляти, вони як “балванчики” тільки відпрацьовують спущене їм з гори ТЗ.

 

А от для самих росіян це може бути поганим сигналом. Якщо ФСБ умисно реалізувало такий недотеракт, то вони, звичайно, звинуватять у всьому Україну і почнуть “закручувати гайки” простим людям і переходити до більш радикальної так-званої “прихованої мобілізації” деструктивних режиму Путіна елементів.

 

І тут питання не в Україні і не в безпілотниках, а в страху Путіна повторення протестної ходи зі зброєю, як це зробили “вагнерівці”, яких ніхто не спиняв, а місцеве населення здебільшого, або підтримувало, або сприймало усе що відбувається з показовою та відвертою байдужістю!

 

“Путінський режим” пустопорожній з середини “Колос на глиняних ногах” і єдина на що він поки що опирається — це на силовий апарат примусу спецслужб, які не будуть гребувати методами, щоб виконати усі поставлені перед ними завдання, як це вони робили завжди. І зараз зроблять. 

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!