Блог

Алексей Буряченко: Реформа правоохоронного блоку – неминуча!

Комплексний план реформування правоохоронної системи.

6

comments4660

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

11 травня Президент України Володимир Зеленський анонсував комплексний план реформування правоохоронної системи. Так він зазначив, що це буде "комплексний стратегічний план реформування нашої системи правопорядку, усіх правоохоронних органів та прокуратури".

 

А в світлі останніх подій з Верховним Судом та "адвокатами-верблюдами" стає абсолютно очевидним, що "глибокому реформуванню", чи навіть повному перезавантаженню має підлягати не тільки правоохоронна система та суди, як її частина, а і адвокатура. Адже, усім стало уже абсолютно очевидно, що шукати заміни правоохоронцям в адвокатурі, також справа зовсім не лінійна і проста тільки на перший погляд. 

 

Система прогнила до самих коренів і реформа потрібна, на правду, комплексна! Така реформа, яка б ще на самому початку професійного шляху для кожного правоохоронця (в широкому сенсі цього слова) ставила невидимий шлагбаум навіть на думці про здійснення корупційного вчинку! Адже, ті хто давно живе в Україні, знають, що у спеціалізованих ВИШах, ще зі студентської лави молоді люди уже "міряються" не професіоналізмом, а рівнем "тіньового впливу" батьків і наскільки комерційно-привабливим, буде їх майбутнє місце роботи... З такими мріями та прагненнями в Європейському Союзі нам робити просто нічого! 

В своїй боротьбі з "внутрішнім ворогом", як його назвав Володимир Зеленський, спертись саме на ті правоохоронні органи, які користуються найбільшою повагою та довірою в людей -- це, перш за все, Державне бюро розслідувань - ДБР та НАБУ. І, на розуміння, це не говорить, що зазначені органи не підлягають очищенню та перевірці, але вони, як мінімум не мають ще такого публічного корупційного шлейфу, як усі інші і можуть стати міцною опорою для реалізації найбільш амбітної правоохоронної реформи за всю історію нашої незалежності, яку презентував Володимир Зеленський.

 

П’яні судді (https://dbr.gov.ua/.../dbr-zyasovue-obstavini-dtp-na...) та правоохоронці-хабарники (податківці -  https://dbr.gov.ua/.../dbr-pracyue-sistemna-protidiya...), митники - https://dbr.gov.ua/.../protidiya-zlochinam-na-mitnici-z...), "адвокати-розводіли" (https://dbr.gov.ua/.../sud-viznav-vinnim-advokata-z...) та "адвокати-верблюди" (Верховний Суд та ін.) і тотальна корупція -- це все наші реалії сьогодення з якими ніхто з нас не має миритися, особливо, після Нашої Перемоги! Суспільство уже готове до рішучих дій по боротьбі з корупцією, а не просто імітацією процесу, як це було раніше. Будьмо непохитними! 

 

P.S. Наша команда Міжнародна Асоціація Малих Громад / International Assn of Small Cities публічно оголошує полювання на не чесних на руку правоохоронців, суддів та посадовців!

Шановні голови громад, пишіть про відомі Вам факти корупційних дій, або мені в приватні повідомлення, або на офіційну сторінку Асоціації, а я обіцяю донести вашу інформацію до потрібного адресата за підслідністю. 

 

Саме органи місцевого самоврядування, як ті, що найближче до людей та їх проблем, мають взяти на себе цю відповідальність по рішучій боротьбі з "корупційною гідрою" з самого базового рівня! Адже, якщо будуть викриті та справедливо "посаджені" корупціонери з самого початку цього "харчового ланцюжка", то на місця повернеться довіра та повага до держави та віра у наше спільне світле майбутнє! 

 

Слава Україні! Боротьба триває.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!