Блог

Муса Магомедов: Страшніше страшного. Історія однієї росії

Насичений датами тиждень. Датами, значущими для нас та для всього цивілізованого світу. Датами, про які варто говорити не лише в контексті сьогоднішніх жахливих подій.

0

comments4640

Муса Магомедов

Народний депутат України

Депутат Верховної Ради, металург, оптиміст, серфер

День Державного прапора України та Європейський день пам'яті жертв сталінізму та нацизму, День Незалежності, в понеділок був Міжнародний день пам'яті та поминання жертв тероризму. Його започаткувала ООН ще 2017 року, аби ніхто не забував, наскільки це явище жахливе. І зараз, як ніколи раніше, ці чотири дати пов’язані між собою. Чому - зараз поясню. 

Найбільший теракт в історії людства стався 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. Коли представники “Аль-Каїди” спрямували викрадені ними літаки у вежі-близнюки. Теракт тривав близько двох годин. Тоді загинуло майже 3 тисячі людей, 6 тисяч отримали поранення. 

Понад 9 тисяч загиблих цивільних, більше 500 з яких - діти. І це - лише за півтора року повномасштабного вторгнення росії на територію України. Півтора роки невпинних терактів, які забирають життя та назавжди змінюють долі мільйонів людей. Обстріл вокзалу в місті Кременчук, влучання ракетою у торгівельний центр у Вінниці, обстріл Сергіївки на Одещині, знищення житлових будинків у Києві Дніпрі, Львові та низці інших українських міст, потрапляння ракети у Драмтеатр у Чернігові. Цей страшний вбивчий список можна продовжувати довго. 

Не потрібно недооцінювати ворога і думати, що у цивільні об’єкти він влучив випадково. Він точно знає, куди цілиться та навіщо.   

росія не просто стала країною, де крісло президента займає терорист. Вона стала країною, де більшість громадян схвалили тероризм як державну політику. І всі разом вони досягли в цьому напрямку “шаленого успіху” - низка європейських країн вже визнала росію державою - спонсором тероризму. А Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт путіна. Прямим наслідком обох цих рішень має стати повна ізоляція росії в міжнародній спільноті. І як би не намагався зберегти “хорошую мину при плохой игре” путін, його особиста неявка на саміт лідерів країн БРІКС (Бразилії, росії, Індії, Китаю та ПАР) говорить багато про що.   

Вже дуже багато років професор Єльського університету Тимоті Снайдер задавався питанням: хто ж гірший: Гітлер або Сталін. Свого часу він навіть випустив книгу, яка називається Bloodlands або “Кривава земля”. Про Європу між цими двома диктаторами. Так от, загальна кількість цивільних людей, вбитих німецькими нацистами, складає близько 11 мільйонів. У той час, як сталінський режим винищив (за різними даними) кілька десятків мільйонів. Між тим, відомий історик наполягає на тому, що Гітлер, все ж таки, гірший. Адже саме він вирішив знищити цілий народ одразу. 

Спостерігаючи за тим, як росіяни сьогодні відверто сумують за сталінським режимом, перестаю дивуватися їхній підтримці свого кривавого фюрера. Але путін вже переплюнув і Сталіна. Він має собі за мету винищити цілу націю, і враховуючи загальну кількість постраждалих від його дій (або ж дій його армії) людей, він давно став злочинцем №1 у світі. 

Тож, наші іноземні партнери, давайте всі разом припинимо шукати лояльні шляхи присипляння монстра. А просто знищимо його раз і назавжди.  



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!