Блог

Алексей Буряченко: УПЦ - елемент гібридної війни Росії

Заборона УПЦ.

2

comments3388

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Верховна Рада України ухвалила так-званий “церковний закон” який покликаний за своїм задумом зменшити російський вплив через релігійні організації, які РФ використовує як інструмент гібридної війни проти України, та об’єднати українське суспільство.

 

"Історичне голосування! Ще довгий бюрократичний шлях нас чекає попереду. Але сьогодні ми стали на невідворотній шлях очищення зсередини від агентурної мережі Кремля, яка десятиліттями ховалася за маскою релігійної організації", - написав у Facebook народний депутат від партії "Голос" Роман Лозинський.

 

Не для кого давно не є секретом, що РПЦ стала фактично частиною державного апарату та використовується Росією для виправдання та підтримки агресії проти України, та загалом путінської імперської політики. РПЦ освячує російські дії та виправдовує звірства, які росіяни принесли в Україну, що не приховується і є цілий ряд підтверджуючих відеозаписів. А результати обшуків взагалі шокували суспільство, були знайдені російські пропагандистські буклети, цілі міні-типографії, а також, зброя та фінансові ресурси, походження яких ніхто не міг пояснити (в тому числі в рублях). Жодної можливості для подібних російських структур діяти в Україні бути не може – ані напряму, ані через залежні від РПЦ організації.

 

Цей закон не забороняє діяльність УПЦ, бо ми захищаємо релігійну свободу в нашому суспільстві. Але спонукає всі церковні структури в Україні позбутися від залежності від російської держави. Це підтримала на зустрічі з президентом Зеленським Рада церков та релігійних організацій, і це було заявлено відкрито – заява на сайті Ради церков та релігійних організацій. Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що такий шлях дозволяє людям реалізувати свої права та гарантувати Україні духовну незалежність.

 

Як зауважив, до цього голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Російська православна церква (РПЦ) в Україні буде заборонена. Водночас «українські релігійні організації, які підозрюють у співпраці з РПЦ, матимуть 9 місяців, щоб розірвати зв’язки з Москвою».

 

Найголовніше, що даний закон жодним чином не впливає на роботу церков чи релігійних організацій які не пов’язані з РФ. Більше того, він не втручається у питання віри як такої.

 

Разом з тим, враховуючи, що для України, особливо під час війни, питання національної безпеки є першочерговими і пріоритетними, державна політика, так чи інакше, буде направлена на мінімізацію російського впливу, в тому числі у церковній царині. Адже, від ліквідації агентурних мереж держави-агресора на території України залежать, як життя та здоров’я мирних громадян, так і успіхи в обороні наших військових.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!