Блог

Алексей Буряченко: Зброя, Спартц, Татаров, санкції… Інтерв'ю Єрмака НВ

Аналіз.

5

comments8300

Алексей Буряченко

Политолог, кандидат политических наук, доктор философии, юрист, финансист

Исполнительный директор Ассоциации органом местного самоуправления "Международная ассоциация малых громад"

Із найбільш цікавих подій останніх днів, які, безперечно, підлягають політичному аналізу стало цікаве програмне інтерв’ю Андрія Єрмака виданню НВ. Цікаве дане інтерв’ю, перш за все, тим що воно умисно, чи випадково (це потрібно запитати у журналістів НВ), сталося після надзвичайно резонансних звільнень Президентом України Володимиром Зеленським Генерального Прокурора України та голову СБУ, Венедіктову та Баканова, відповідно.  Також, медійне поле України, просто, напалмом прожигали розкручені опозицією та внутрішньою фрондою, необґрунтовані, але надзвичайно яскраві заяви конгресвуменши, родом з під Чернігова, Вікторії Спартц, про збільшення контролю над постачанням зброї для України… Так, як на мене, такі штучно розкручені в медіа скандали, не більше ніж намагання політичного «чорного піару» і непереборне бажання, за рахунок своєї, в минулому, батьківщини, здобути «дешеві» популістичні політичні бали напередодні виборів в США. Але, все одно, на ці, навіть нічим не підтверджені претензії та істерики із-за океану, українській владі потрібно рішуче, публічно та абсолютно прозоро відповідати… що і зробив у своєму інтерв’ю Андрій Єрмак. 

 

Дане інтерв’ю, також, надзвичайно цінне тим, що воно з однієї сторони досить лаконічне, а з іншої максимально предметне. На початку свого аналізу назвав його програмним і це дійсно так, оскільки журналіст задає Єрмаку питання з дуже різних сфер та напрямків його професійної діяльності, і чітко видно, що він не уникає відповіді, а більше того, намагається кожне питання максимально роз’яснювати та доводити свою думку до логічного завершення.

 

В інтерв’ю, під час відповідей на запитання журналіста НВ, Єрмак ґрунтовно «пройшовся» по всім найбільш актуальним, резонансним та навіть, відверто, не зручним для себе темам, таких як: звільнення Венедіктової та Баканова, можлива концентрація влади в його руках після останніх кадрових ротацій, участь в кадрових питаннях Татарова, викриття системних проблем в СБУ на всіх рівнях, калоборціонізм серед спецслужбістів на місцях, хто перший, а хто другий приїхав в ОП 24 лютого, про постійний зв’язок з Марком Міллі та Джейком Салліваном, про постійну роботу ОП над аналізом на напрацюванням нових санкцій в рамках роботи групи Єрмака-Макфола, про активне долучення до роботи Андерса Фог Расмуссена по напрацюванню пропозицій для наших партнерів по безпековим гарантіям для України і, звичайно, щодо системної роботи по питанню отримання рф статусу держави – спонсорки тероризму, чим, в даний момент, активно в США займається Перша Леді Олена Зеленська! Одним словом, інтерв’ю вийшло цілісним, динамічним, рекомендую до читання / 

https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/andriy-yermak-pro-svoyu-robotu-pid-chas-viyni-v-ukrajini-interv-yu-nv-novini-ukrajini-50257455.html

 

Знаєте, намагався для себе виділити ключовий меседж або ключову тему в інтерв’ю Єрмака і не зміг… тем настільки багато і вони настільки резонансні та важливі, що виділити якусь одну із них надзвичайно складно, але я все ж спробую.

 

І такою темою будуть, звичайно, санкції! Оскільки ефективні санкції, як на мене, не менш важливі, а ніж навіть постачання зброї для наших ЗСУ. А якщо бути більш точним та максимально коректним – це рівнозначні сфери, які безпосередньо і щодня наближають нашу перемогу над агресором. Так, в контексті санкцій, у своїй відповіді журналісту, Єрмак зазначив, що: «Ми побачили, що багато санкцій мають дуже красиві назви, але не працюють. Багато з них є абсолютно неефективними. Сьогодні з кожним новим пакетом, санкції стають болючішими, такими, які влучають у потрібну точку. Зараз ми працюємо у першу чергу над тим, щоб визнати Росію країною-спонсором тероризму. Дуже важливо, щоб це прийняв американський конгрес. Про це буде говорити перша леді Олена Зеленська, яка буде виступати в конгресі США. Ми продовжуємо тиснути і співпрацювати з нашими колегами.»

 

Що я для себе відзначив, що у відповідях Єрмака відчувалась фаховість та відвертість. Він не боїться говорити про складні та не популярні речі і не приховує навіть десь «жорсткої» та «не зручної» правди. Говорити реаліями, стало для Єрмака уже сталою традицією, хоча, будемо відверті, публічно він говорить не часто… Наведу ще одну його цікаву цитату з цього приводу: «Я так і не навчився правила сучасних політиків, коли можна робити мало, а говорити багато. Я звик працювати, а не говорити. Я розумію, що багато з того, що я сьогодні роблю — люди про це навіть не знають. І треба змінювати цю свою рису, але мені поки що складно, я інша за складом характеру людина.»

 

І все ж «менеджер Зеленського», як сам себе називає Андрій Єрмак, з кожним публічним інтерв’ю все більше і більше розкривається для читача і стає йому більш зрозумілим та прийнятним. У патріотичності та відданості Зеленському уже, насправді, давно немає жодних сумнівів, але на відміну від давно уже забутого Андрія Богдана, Єрмак ніколи не поспішає і всюди встигає професійно «прикрити» тили Володимиру Зеленському. Що скажеш, це дуже цікавий та дієвий тандем, який зараз відшліфовується величезною кількістю щоденних надзвичайно складних викликів. Рівень напруги, темпу та відповідальності, максимальний і, погодьтесь, з цим може впоратись далеко не кожна, навіть досвідчена та підготовлена людина. Далі, точно буде …



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!