Головна Новини Бізнес економіка Коболєв розповів про плани на транзит російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коболєв розповів про плани на транзит російського газу

Глава «Нафтогазу» зазначив, що «Турецький потік» негативно вплине на транзит газу по території України

31 грудня 2019, 19:19 comments1954
Поділіться публікацією:








Коболєв розповів про плани на транзит російського газу

Україна отримає від "російського "Газпрому" за 5 років мінімум 7,2 млрд дол за транзит газу по українській газотранспортній системі. Про це заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Сума в 7,2 млрд дол, можна сказати, певною мірою прогарантована російською стороною як дохід, який українська сторона отримає протягом наступних п'яти років. Ця сума може бути і більше, на що ми й сподіваємося, оскільки в контракті закладені мінімальні обсяги, які бачить "Газпром", — сказав голова НАК.

За його словами, ця сума не може бути менше.

Коболєв також зазначив, що в Росії поки немає судна, необхідного для завершення будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2".

"Якщо це припущення вірне, то в такому разі обсяг транзиту газу по українській території може досягти 75 млрд кубометрів. Чому така цифра? Легко пояснити: діючий поточний транзит — це приблизно 90 млрд кубометрів, ми точно втратимо через "Турецький потік" — мінус 15 млрд кубометрів, залишається 75 млрд кубометрів", — пояснив глава НАК.

Нагадаємо, 30 грудня Україна і російський "Газпром" підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі. Це угоди відкриває шлях для укладання довгострокових договорів на транспортування газу між Нафтогазом і Газпромом".

Як повідомляв сайт "Коментарі", під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму 7,4 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".

Кабінет міністрів оприлюднив Протокол за підсумками "газових" переговорів, який підписали представники України, Росії та Європейської Комісії.

Пізніше правітельство продобрило підписання мирової угоди з російським "Газпромом" у рамках домовленостей про продовження транзиту газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!