Головна Новини Бізнес фінанси "Райффайзен Банк" заплатить за свободу Писарука
commentss НОВИНИ Всі новини

"Райффайзен Банк" заплатить за свободу Писарука

Писарук продовжить працювати в банку

15 листопада 2019, 14:22 comments1448
Поділіться публікацією:
"Райффайзен Банк" заплатить за свободу Писарука

"Райффайзен Банк Аваль" має намір внести заставу за голову правління Олександра Писарука, який був заарештований у справі про банкрутство "VAB Банку", під час якого Писарук обіймав посаду заступника голови Національного банку, передає прес-служба фінустанови.

"Райффайзен Банк Аваль" повідомляє, що виконає усі відповідні дії щодо внесення застави згідно з вимогою суду. Олександр Писарук буде й надалі працювати на посаді голови Правління Райффайзен Банку Аваль.  Ми переконані, що всі підозри щодо неправомірних дій будуть зняті", — сказано в заяві.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 15 листопада Вищий антикорупційний суд обрав Олександру Писаруку запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн грн.

Нагадаємо, що 11 листопада НАБУ і САП затримали 7 осіб, підозрюваних у заволодінні 1,2 млрд грн. Мова йде про стабілізаційний кредит, наданий в 2014 році Національним банком України ПАТ VAB Банку.

12 листопада ВАСУ обрав запобіжний захід екс-директор гендепартаменту банківського нагляду Аллі Шульзі у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів. Член ради Національного банку Микола Каленський судом був відправлений під домашній арешт з носінням електронного браслета, а колишній заступник голови НБУ Валерії Гонтарєвої Олександр Писарук відпущений на свободу.

13 листопада Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та заарештував колишнього заступника голови правління VAB Банку Андрія Яцюту з альтернативним заставою в 1,15 мільйона гривень.

20 березня 2015 року Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації VAB Банк і CityCommerce Bank.

З квітня 2014 року НБУ за результатами банківського нагляду за діяльністю VAB Банк неодноразово звертав увагу керівництва банку та його власників на наявність потенційних ризиків в діяльності VAB Банк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!