Головна Новини Політика внутрішня політика Ляшко проти Геруса: прокуратура поставила крапку в справі про насильство над нардепом
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко проти Геруса: прокуратура поставила крапку в справі про насильство над нардепом

Ляшку за бійку з Герусом загрожує до 7 років позбавлення волі

3 січня 2020, 15:47 comments2005
Поділіться публікацією:
Ляшко проти Геруса: прокуратура поставила крапку в справі про насильство над нардепом

Бориспільська місцева прокуратура завершила розслідування у справі про насильство з боку лідера Радикальної партії Олега Ляшка щодо народного депутата ("Слуга народу") Андрія Геруса. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

"Під час досудового розслідування встановлено, що, у листопаді 2019 року колишній народний депутат України разом з іншою особою, перебуваючи в ДП МА "Бориспіль", а саме в ДП "Зал офіційних делегацій" нанесли тілесні ушкодження народному депутату України IX скликання у зв’язку з його державною діяльністю", — сказано в повідомленні.

Процесуальний прокурор визнав докази, зібрані в ході досудового розслідування, достатніми для складання обвинувального акта. Тепер обидві сторони зможуть ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Згідно з санкцією статті, якщо Олега Ляшка визнають винним, то йому загрожує до 7 років в'язниці.

Нагадаємо, 6 листопада Олег Ляшко влаштував бійку з головою парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль". Формальним приводом для конфлікту стало нібито те, що Ляшко звинуватив Геруса в лобіювання російських інтересів в зв'язку з тим, що Верховна Рада дозволила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії. В інциденті брав участь також охоронець Ляшка. Сам Герус назвав подію провокацією. У бійці Ляшко порвав Герусу сорочку.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки за участю Ляшка і Геруса. 18 листопада Ляшку вручили підозру.

Прокуратура просила заарештувати Ляшка без права внесення застави, оскільки він вчинив тяжкий злочин. На думку сторони обвинувачення, екснардеп може втекти або скористатися своїми зв'язками в політиці для тиску на слідство і суд.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області 19 листопада відпустив Олега Ляшка на поруки народних депутатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!