"Незамінних немає": на місце Рябошапки розглядаються три кандидати, - ЗМІ

Президент має намір детально порадитися по кожному кандидату на посаду генпрокурора з монобільшістю від "Слуги народу"

Перед призначенням нового генерального прокурора український гарант Володимир Зеленський буде радитися з парламентаріями із фракції "Слуга народу". Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на джерела, близькі до Офісу президента.

Поки серед кандидатів на посаду генпрокурора називають нардепа від "Слуги народу" Сергія Ионушаса, тимчасового виконуючого обов'язки директора Державного бюро розслідувань Ірину Венедиктову і колишнього заступника генпрокурора Сергія Кизя.

Чіткого розуміння, хто з них найбільш гідний займати крісло, в якому до сьогоднішнього дня перебував Руслан Рябошапка, у Зеленського немає, саме тому він проведе зустріч з соратниками з монобільшості, щоб отримати бачення і думку зі сторони.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" передавав повідомлення з тих же джерел, що незабаром доля Олексія Гончарука та Руслана Рябошапки спіткає і голову Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Поки складність відставки чиновника полягає в необхідності внести поправки до профільного закону.

Сам Рябошапка переконаний, що був відправлений у відставку виключно тому, що за час його роботи на посаді генпрокурора, його відомство стало працювати чесно, розкриваючи десятки й сотні злочинів, які під впливом корупції ховалися, закривалися, губилися і так далі.

"Всі ці проблеми не вирішувалися роками із-за корупції в органах прокуратури. Це політики хочуть посадки топ-корупціонерів, а прості люди вимагають справедливості там, де вони живуть. Постанова, подана у Раду про мою відставку, побудовано цілком на брехні та маніпуляції. Я не став нічиїм слугою, я був і є незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити, його можна звільнити. І я йду, але для того, щоб повернутися", - підсумував Руслан Рябошапка і покинув зал парламенту, не ставши чекати вирішального голосування нардепів.