Головна Новини Політика зовнішня політика Україна і Росія більше не мають взаємних претензій щодо газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і Росія більше не мають взаємних претензій щодо газу

Після підписання договору по газу Україна і Росія зняли один з одного взаємні претензії

31 грудня 2019, 10:13 comments1389
Поділіться публікацією:
Україна і Росія більше не мають взаємних претензій щодо газу

Усі взаємні претензії між країнами після підписання нової угоди припинені по газу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв

"Газовий контракт на наступні п'ять років між Росією і Україною — це компроміс, який необхідно було знайти", — вважає Медведєв. За його словами, транзит російського газу через Україну продовжиться "на умовах, влаштовують всі сторони".

Також він підкреслив, що підписання документів означає, що навіть у найскладніших питаннях дві країни можуть "розмовляти і домовлятися".

Нагадаємо, 30 грудня Україна і російський "Газпром" підписали мирову угоду в інвестиційному арбітраж. Це угоди відкриває шлях для укладання довгострокових договорів на транспортування газу між Нафтогазом і Газпромом".

Як повідомляв сайт "Коментарі", під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму 7,4 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".

Кабінет міністрів оприлюднив Протокол за підсумками "газових" переговорів, який підписали представники України, Росії та Європейської Комісії.

Пізніше уряд ухвалив підписання мирової угоди з російським "Газпромом" у рамках домовленостей про продовження транзиту газу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!