Головна Новини Політика рада Гончаренко про ринок землі: Україна програла битву
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко про ринок землі: Україна програла битву

Нардеп сподівається, що до другого читання вдасться внести правки

13 листопада 2019, 15:58 comments2519
Поділіться публікацією:
Гончаренко про ринок землі: Україна програла битву

Фракція "Слуга народу" проголосувала за прийняття в першому читанні закону про ринок землі, в той час як всі інші політичні сили не дали жодного голосу. Це — дуже погане явище для українського політикуму, розповів кореспондентові видання "Коментарі" нардеп від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"За це проголосувала тільки одна фракція парламенту – "Слуга народу". Більше жодна фракція, при всіх своїх ідеологічно різних баченнях, не дала жодного голосу. Такі речі ж не можуть бути випадковими і те, що зараз сталось – дуже погано. Ми програли цю битву, програла її і Україна. Але ми не програли війну. Попереду друге читання, попереду правки", — розповів народний депутат.

За його словами, депутати мали право подати якісь поправки навіть з голосу.

"Конкретні пропозиції можна було озвучити під стенограму. Вони нічого цього не захотіли робити. Вони будуть далі йти цим шляхом. Але тепер вже це питання стосується всіх українців", — сказав Гончаренко

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроект про ринок землі у першому читанні. "За" проголосували 240 народних депутатів: 227 — від "Слуги народу" та 13 позафракційних.

Як повідомляв сайт "Коментарі", депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук заявила, що на сьогодні законопроект про ринок землі занадто "сирий" і потребує доопрацювання. Зокрема, мова йде про норму, яка дозволяє придбати "в одні руки" до 200 тис. га землі.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що українські фермери не проти ринку землі. Аграрії, за його словами, побоюються незрозумілих норм закону.

Раніше депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський заявив, що нардепи від фракції, обрані в мажоритарних округах, не підтримають законопроект про ринок землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!