Головна Новини Суспільство події Крах літака «МАУ» в Ірані: іранська сторона не віддає «чорні ящики»
commentss НОВИНИ Всі новини

Крах літака «МАУ» в Ірані: іранська сторона не віддає «чорні ящики»

Іранська сторона ухиляється від конкретних відповідей у питаннях, щодо передачі «чорних ящиків» Україні

23 січня 2020, 23:32 comments1792
Поділіться публікацією:
Крах літака «МАУ» в Ірані: іранська сторона не віддає «чорні ящики»

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехром Мораді акцентував увагу на важливості отримання Україною "чорних скриньок" з літака "Міжнародних авіаліній України", який збила ракета в небі над Іраном 8 січня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У свою чергу представники Ірану заявили, що рішення про передачу "чорних ящиків" Україні буде прийнято після доповіді іранської делегації керівництву своєї країни про результати візиту в нашу країну.

Українська сторона заявляє, що вже готові всі засоби і умови для розшифровки "чорних ящиків".

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником президента Ірану Мохаммадом Эслами, який прилетів до Києва для обговорення деталей розслідування авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії неподалік від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейнів Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Нажаль, всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!