Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій понеділка: повернення кораблів, підозра для Порошенка і суд по справі Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій понеділка: повернення кораблів, підозра для Порошенка і суд по справі Януковича

Сьогодні держобвинувачі отримали підозру для п'ятого президента за зловживання владою, а його попередник оскаржував вирок про держзраду

18 листопада 2019, 20:00 comments1672
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій понеділка: повернення кораблів, підозра для Порошенка і суд по справі Януковича

Повернули кораблі. Сьогодні, 18 листопада, російська сторона передала Україні чергових "в'язнів" — військові катери "Нікополь", "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу". Ці судна були захоплені російськими прикордонниками в Керченській протоці разом з моряками в листопаді 2018-го. Раніше в РФ говорили, що не можуть повернути кораблі через те, що технічно вони знаходяться в жахливому стані, крім того, вони були речовим доказом у кримінальній справі. Однак сьогодні Росія повернула судна, які вже відбуксирували до вод материкової України.

Угода по газу. "Газпром" направив "Нафтогазу" пропозицію продовжити на рік контракт або укласти новий договір про транзит газу. Росіяни підуть на угоду, якщо обидві сторони відмовляться від судових претензій і антимонопольного штрафу. Зараз РФ чекає від нас рішення щодо прямих закупівель на 2020 рік. Наступний етап тристоронніх консультацій по газу повинен відбутися в кінці листопада.

Справа Порошенко. Сьогодні детективи Державного бюро розслідувань передали на затвердження до Генпрокуратури підозру п'ятому президенту Петру Порошенку. У документі проекту, спрямованого до ГПУ, йдеться про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем). Процесуальні керівники повинні узгодити даний проект і потім направити у Верховну Раду. Після цього можна очікувати повідомлення про підозру Порошенко. Також відомо, що Держбюро відкрило 13 виробництв, в яких фігурує п'ятий президент, який не з'явився на допит вже в 16-й раз.

Янукович оскаржить свої 13 років. Тим часом у Київському апеляційному суді відбулося засідання, на якому адвокати екс-президента Віктора Януковича намагалися оскаржити вирок – 13 років ув'язнення за державну зраду, до яких екс-гарант був засуджений в 2014 році. Засідання тривало більше чотирьох годин, і сьогодні служителі Феміди перейшли до розгляду клопотань. Януковича представляли сім захисників, які ще не встигли заявити всі свої побажання, тому засідання перенесли на 25 листопада.

Пошук доступних ліків онлайн. В Україні запрацював новий онлайн-сервіс для пошуку аптек, що працюють за програмою "Доступні ліки". Сервіс буде показувати, скільки аптек, що працюють за програмою, знаходяться в радіусі семи кілометрів від кожного медичного закладу. Урядова програма "Доступні ліки" передбачає, що громадянин, який підписав декларацію з сімейним лікарем, може за його рецептом отримати ліки, частково або повністю оплачені державою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!