Головна Новини Суспільство події ТОП подій вівторка: побиття копів на мітингу, бунт за ґратами і можливий замовник Соболєва
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій вівторка: побиття копів на мітингу, бунт за ґратами і можливий замовник Соболєва

Сьогодні під стінами Ради побили правоохоронців, а одеські копи відзвітували про розслідування смертельної пожежі в коледжі

17 грудня 2019, 19:55 comments2183
Поділіться публікацією:
ТОП подій вівторка: побиття копів на мітингу, бунт за ґратами і можливий замовник Соболєва

Бійка у Раді. Сьогодні біля Верховної Ради відбулися акції протесту "евробляхерів" і противників відкриття ринку землі, які переросли у побоїще. Націоналісти, що виступають проти продажу наших територій, напали на силовиків і журналістів, застосовуючи сльозогінний газ і опори для кріплення наметів. Деякі учасники акції вирішили встановити на проїжджій частині по вул. Грушевського військовий намет. Правоохоронці намагалися зупинити активістів, які не прислухалися і спровокували масштабну бійку. В результаті, постраждали 17 поліцейських, двох з яких з різними травмами відвезли в лікарню. Крім того, 26 агресорів доставили в управління поліції, щоб дати їх діям правову оцінку.

Смертельна пожежа в Одесі. Сьогодні в поліції відзвітували про розслідування смертельної пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Ймовірною причиною займання, яке забрало життя 16 людей, експерти називають несправність електропроводки або побутових електроприладів. Слідчі вже встановили, що займання сталося на третьому поверсі коледжу в кабінеті №9. Звідти вилучили всі речові докази, які залучать до справи. Незабаром відбудеться пожежно-технічна експертиза, яка дозволить сформувати остаточний висновок про причини спалаху і поширення вогню. Крім того, зараз тривають допити всіх підозрюваних, і призначили 63 різні експертизи. 11 тіл загиблих студентів та працівників коледжу ще не видали родичам через те, що ще не готові результати молекулярно-генетичних експертиз.

Бунт в ізоляторі. Сьогодні стало відомо про те, що напередодні в місті Кропивницький стався бунт у СІЗО, в результаті якого арештанти відібрали ключі від камер і побили психолога. За словами колишнього голови Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького, бунт почався, коли один з арештантів повинен був відправитися в інший ізолятор. "Він загітував інших арештантів до непокори і заручився підтримкою на підставі, що в іншому місці його нібито будуть бити, — каже Старенький. — Дорогою до камери він скористався тим, що не був під наглядом, і зайшов у кабінет до жінки-психолога, з якою у нього склалися неприязні відносини. Він завдав їй кілька ударів за те, що та нібито говорила раніше щось в його адресу. З камер почали виходити арештанти, які відібрали ключі". За словами Старенького, співробітники були змушені перейти в адмінбудинок, і станом на сьогодні ситуація в СІЗО залишається неконтрольованою.

Справа Соболєва. Слідчі встановили особу організатора замовного вбивства депутата В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув його трирічний син. На думку слідства, організатором вбивства виступив 25-річний уродженець РФ. До виконання "замовлення" він залучив снайпера — ветерана АТО, з яким познайомився в Донецькій області.

У прокуратурі кажуть, що за вбивство депутата Соболєва організатор запропонував винагороду в 40 тис. доларів. Після того, як отримав згоду, організатор надав АТОшнику інформацію про пересування жертви, робочу і домашню адреси, а також зброю і автомобіль. Інструкції виконавцю підозрюваний передавав за допомогою інтернет-мессенджера. Напередодні злочину він виїхав з України, щоб забезпечити алібі. Правоохоронці оголосять підозрюваного в міжнародний розшук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!