Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій понеділка: Донбас поверне всіх наших в'язнів, а РФ "вплине" на "Л/ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій понеділка: Донбас поверне всіх наших в'язнів, а РФ "вплине" на "Л/ДНР"

Сьогодні в Криму Володимир Путін відкрив міст, що засудили українські чиновники

23 грудня 2019, 19:45 comments1942
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій понеділка: Донбас поверне всіх наших в'язнів, а РФ "вплине" на "Л/ДНР"

Обміняють полонених. Топ-новина сьогоднішнього дня — Тристоронній контактній групі з врегулювання збройного конфлікту на Донбасі нарешті вдалося узгодити умови обміну полоненими за формулою "всіх на всіх" до Нового року. Всі умови обговорили на сьогоднішній відеоконференції по Skype. Деталі обміну і списки в'язнів поки не афішують.

Путін у Криму. Сьогодні Росія завершила будівництво мосту через Керченську протоку в окупованому Криму. На відкриття переправи прибув президент РФ Володимир Путін, який запустив залізничний рух по мосту і відправився на рейковому автобусі з Керчі в Тамань. Путін також заявив, що вантажні поїзди по Кримському мосту почнуть курсувати в червні 2020 року.

На запуск ж/д повідомлення по Кримському мосту відреагували і українські чиновники. В представництві президента України в Криму підкреслили, що в'їзд у тимчасово окупований Крим повинен бути узгоджений з українською стороною і проводитися через КПВВ на адміністративному кордоні. Також в Україні засудили відвідування Криму російським лідером і визнали дії РФ грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності нашої країни.

РФ "вплине" на "Л/ДНР". Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що вони готові допомогти президенту України вплинути на "Л/ДНР". За словами російського чиновника, вони будуть "спонукати" Донецьк і Луганськ максимально конструктивно підходити до виконання того, що було обговорено на зустрічі в “нормандському форматі". Також Лавров підкреслив, що президент України прагне зробити позитивні зрушення в відносинах з Російською Федерацією, але є ті, хто ставить "палки в колеса".

Прогульники в Раді. У Комітеті виборців України відзвітували про нардепів, які відзначилися прогулами цього місяця. Так, тільки 51 з усіх народних обранців взяли участь у половині голосувань Ради. Крім того, вісім нардепів і зовсім пропустили 90% голосувань. Жодного разу не голосували Любов Шпак ("Слуга Народу"), Роман Іванісов (позафракційний) і Віталій Данилов ("Батьківщина"). Практично не працювали в грудні Антон Яценко ("За майбутнє"), який взяв участь лише в 0,19% голосувань. Вадим Столар (ОПЗЖ) відвідав 7% засідань, а Ігор Палиця ("За майбутнє"), Олександр Абдуллін ("Батьківщина") та Андрій Деркач (позафракційний) – по 9%. Є серед парламентаріїв і відмінники. Рекордсменом став Володимир Ватрас ("Слуга народу"), який взяв участь у 99,6% голосувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!