Головна Новини Суспільство події ТОП подій четверга: мінуси мирової з РФ і загроза пташиного грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій четверга: мінуси мирової з РФ і загроза пташиного грипу

Сьогодні в Україні запрацював Офіс генерального прокурора і підняли розмір мінімалки

2 січня 2020, 19:55 comments1856
Поділіться публікацією:
ТОП подій четверга: мінуси мирової з РФ і загроза пташиного грипу

Мінуси мирової по газу. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів про  недоліки контракту з "Газпромом" про транзит російського газу, який розрахований на 5 років. За його словами, невідповідність українського законодавства про транспортування газу нормам Євросоюзу змусило "Нафтогаз" виступити буфером між Україною і російським монополістом. За словами Коболєва, "Газпром" відмовився брати на себе ризики українського законодавства, проте додав: даний варіант документа є компромісом.

Нове відомство. В Україні почав роботу Офіс генерального прокурора, який створений в рамках реформи замість Генеральної прокуратури України. Закон про реформу органів прокуратури передбачає, що генпрокурор має право ліквідовувати і реорганізовувати окружні та обласні прокуратури. Крім того, відтепер ліквідуються військові прокуратури, проте за необхідності генпрокурор зможе створювати спеціалізовані відомства. Загальний прокурорський штат зменшили на 5 тис (з 15 тис до 10-ти), а зарплату підвищили з 12 до 15 прожиткових мінімумів.

Збільшили мінімалку. З сьогоднішнього дня в Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати, яка відтепер складає 4723 гривні. Крім того, прожитковий мінімум збільшиться на 162 гривні і становитиме 2027 гривень (загальний показник). Бюджет також передбачає "зростання мінімуму" — з 2027 грн у січні 2020-го до 2189 грн на кінець року.

Пташиний грип. У Польщі виявили випадки пташиного грипу на індичих фермах на сході країни. Згідно з даними Євростатистики, в останні три роки випадків пташиного грипу в країні не спостерігалося. Повідомляється, що через зараження на забій можуть піти 40 тис птахів. В Польській асоціації тваринників і птахівників заявили, що ризик існує для 350 тис птахів в радіусі 3 км поблизу заражених ферм.

При цьому, фахівці підкреслили небезпечну властивість даного вірусу. Так, виявлений вірус є підтипом високопатогенного пташиного грипу H5N8 і може загрожувати навіть людям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!