Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій п'ятниці: трудові "онлайн", перевірка для школярів і серіали для окупованого Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій п'ятниці: трудові "онлайн", перевірка для школярів і серіали для окупованого Донбасу

Сьогодні на веб-порталі електронних послуг запустили новий сервіс, а у прокуратурі закінчили розслідувати справу Ляшко і Геруса

3 січня 2020, 19:30 comments2328
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій п'ятниці: трудові "онлайн", перевірка для школярів і серіали для окупованого Донбасу

Трудові онлайн. На веб-порталі електронних послуг запустили новий сервіс, який дозволяє переглядати відомості про трудову діяльність в режимі онлайн. В "Електронній трудової книжці" буде показана інформація про всі кар'єрні зміни, а також про успіхи людини, згідно з даними звітних відомостей роботодавця. Крім того, там можна буде дізнатися інформацію про сплачені страхові внески, починаючи з 1998 року. Якщо ж трудову книжку втратять, відновлювати її відтепер не потрібно: всі дані збережуть в електронному форматі.

Пробне ЗНО. Сьогодні на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти стартувала реєстрація для участі в пробному ЗНО, яка триватиме до 24 січня. Відомо, що пробний тест з української мови та літератури пройде 21 березня. З історії України, географії, біології, фізики, хімії, математики, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) — 28 березня. При цьому у день проведення пробного тестування кожен користувач може пройти тест лише з одного навчального предмета.

Ляшко vs Герус. Бориспільська місцева прокуратура сьогодні завершила розслідування у справі про насильство з боку лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка щодо народного депутата від "Слуги народу" Андрія Геруса. Слідчі встановили, що в листопаді 2019-го колишній народний депутат України разом з іншою особою нанесли тілесні ушкодження нардепу IX скликання у зв'язку з його державною діяльністю. Процесуальний прокурор визнав докази, зібрані під час досудового розслідування, достатніми для складання обвинувального акта. Тепер обидві сторони зможуть ознайомитися з матеріалами кримінального виробництва. Якщо служителі Феміди вважатимуть Ляшка винним, йому загрожує до семи років в'язниці.

ТВ для окупованого Донбасу. Сьогодні стало відомо про те, що Український державний телеканал для жителів тимчасово окупованих територій планує розпочати мовлення 15 лютого. ТВ для жителів тимчасово непідконтрольного Україні Донбасу створюють на базі каналу UA|TV. В ефірі будуть показувати розважальні програми, серіали, кінофільми від українських медіакомпаній, а також інформаційні програми власного виробництва. Поки телеканал транслюватиме передачі на двох мовах: українською та російською.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!