Головна Новини Суспільство події Евакуація українців з Китаю та пропагандистські плакати про співпрацю з РФ: яким був цей четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація українців з Китаю та пропагандистські плакати про співпрацю з РФ: яким був цей четвер

"Нафтогаз" погрожує залишити деякі регіони без опалення, а через негоду близько 400 населених пунктів залишилися без світла

30 січня 2020, 19:45 comments2563
Поділіться публікацією:
Евакуація українців з Китаю та пропагандистські плакати про співпрацю з РФ: яким був цей четвер

Регіони без тепла. Сьогодні НАК "Нафтогаз України" попередив українців, що з 1 лютого жителі дев'яти областей ризикують залишитися без опалення. Справа в тому, що лише половина з проблемних 37 тепловиків погасила свої критичні борги за газопостачання. Проте залишаються 18 виробників тепла, які не розрахувалися за газ. В перелік боржників потрапили підприємства з Дніпропетровської області – у населених пунктах Кривий Ріг, Кам'янське та Дніпро, Івано-Франківської (Калуш), Київської (Софіївська Борщагівка), Луганської (Щастя і Старобільськ,) в Одеській – (Одеса і Хлібодарське), а також Полтавській (Полтава), Сумській – (Суми і Ромни), Харківській (Чугуїв і Харків) та Хмельницькій (Дунаївці).

Агітація. В Києві сьогодні обговорювали появу антиукраїнських плакатів, які містили заклики співпрацювати з Росією. За інформацією Міністерства внутрішніх справ, вночі поліція отримала повідомлення від небайдужих громадян про те, що в кількох районах Києва з'явилися плакати з антиукраїнськими закликами до співпраці з країною-агресором. Комунальники та небайдужі громадяни прибрали дев'ять незаконних наклейок з п'яти білбордів, а в поліції зареєстрували правопорушення.

Коронавірус. Сьогодні компанія "МАУ" евакуювала 158 українців з китайського острова Хайнань. По прибуттю в "Бориспіль" у всіх пасажирів літака виміряли температуру, однак інших перевірок, за їх словами, не проводилося. Українців здивувало, що лікар, який спілкувався з ними, навіть не був у масці, хоча очікували "людину в скафандрі". Також туристи зазначили, що рейс не особливо відрізнявся від звичайного.

Тим часом 195 американців, яких евакуювали з епіцентру розповсюдження коронавірусу – китайського міста Ухань, відправили на військову базу на федеральний карантин. Люди вже оселилися на військовій базі Марч у Каліфорнії, де пробудуть в ізоляції мінімум три дні. Весь цей час за ними будуть спостерігати медики, які проведуть кілька лабораторних досліджень, щоб виключити зараження китайським вірусом. Станом на четвер, кількість жертв коронавірусу досягла 170 осіб. За минулу добу від пневмонії, викликаної новим недослідженим вірусом, померло 38 громадян Китаю.

Негода. Через погіршення погоди – посилення вітру та хуртовини – в Україні сталося кілька НП. Через пориви без світла залишилися близько 400 населених пунктів. Правоохоронці закликають бути обережними на дорогах, а рятувальники повідомляють про ймовірність сходження лавин у Карпатах. Зокрема, у Харківській області через шквальний вітер до 35 метрів в секунду на трасу падали масивні дерева, а в Сумській пасажирський автобус через негоду влетів в електроопору. В результаті цієї аварії постраждало 10 пасажирів. Згідно інформації ДСНС, в Карпатах існує значна сніголавинна небезпека, яку кваліфікували за третім рівнем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!