Головна Новини Суспільство події Новий замах на Соболєва і вода для Криму: якою була ця середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий замах на Соболєва і вода для Криму: якою була ця середа

Депутат В'ячеслав Соболєв просить аудієнції президента Володимира Зеленського, а в "Слузі народу" підтримали ідею відновлення подачі води в анексований Крим в обмін на поступки Росії по Донбасу

12 лютого 2020, 19:30 comments2298
Поділіться публікацією:
Новий замах на Соболєва і вода для Криму: якою була ця середа

Замах. Депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв сьогодні зробив резонансну заяву: на нього і його близьких готують черговий замах. Побоюючись за життя, Соболєв просить аудієнції президента Володимира Зеленського. Варто нагадати, що 1 грудня снайпер випустив кулю по автомобілю депутата, яка попала в трирічного Сашка – сина В'ячеслава Соболєва. З дня загибелі дитини депутат пообіцяв зробити все, щоб винні понесли покарання.

Зараз, як заявив Соболєв, він має інформацію про підготовку замаху, яка є і в поліцейських. Депутат каже, що з моменту загибелі його сина слідство не просунулося, а зараз з його родини зняли охорону. Соболєв у своєму відеозверненні просить допомоги у президента.

Плани новоспеченого глави ОП. Новий керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів перший брифінг, на якому розповів про принципи майбутньої роботи та основні напрямки, над якими працюватиме команда під новим керівництвом.

Новоспечений голова ОП подякував президентові за довіру й Андрію Богдану за роботу, спростувавши чутки про війни, які нібито відбувалися в Офісі. Єрмак заявив, що хоче "зробити Україну успішною і процвітаючою країною". Крім того, він визнав, що ОП слід розвивати комунікації і ставати прозорішим, тому пообіцяв поліпшити відносини з медіа і зазначив незалежність ЗМІ. Серед основних напрямків назвав зупинку війни на Донбасі, регіональну політику, а також розвиток інвестиційних процесів.


"Російський Крим". Лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що підтримує ідею відновлення подачі води в анексований Крим в обмін на поступки Росії по Донбасу. Проте в РФ у відповідь на це сказали, що не готові відмовитися від своєї позиції по Донбасу. За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, Крим не може бути об'єктом будь-яких розмінів і є "російським регіоном", водопостачання якого передбачено державними програмами розвитку.

Боротьба з коронавірусом. Вчені почали випробування вакцини проти коронавірусу на тваринах. Дослідження проводять в Імперському коледжі в Лондоні. Мета вчених — до кінця року знайти ефективну і безпечну вакцину проти штаму COVID-19, щоб допомогти людям. Поки що експерти помістили вакцину в організми мишей. Тиждень будуть спостерігати за реакцією тварин, аналізувати кров і антитіла на коронавірус. Після приблизно 1-2 місяці досліджень вакцину зможуть почати тестувати на людях. Варто додати, що зазвичай розробка вакцини може зайняти роки випробувань на тваринах і клінічних досліджень на людях, а потім ще потрібно отримати дозвіл на масове виробництво. Вчені сподіваються, що аналіз коронавірусу SARS, що пройшов випробування майже 20 років тому, може прискорити процес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!