Головна Новини Суспільство події Стала відома дата евакуації українців з Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома дата евакуації українців з Китаю

Узгоджена дата, коли громадян України забере літак з Китаю і доставить на батьківщину

14 лютого 2020, 08:49 comments2552
Поділіться публікацією:
Стала відома дата евакуації українців з Китаю

Українців 18 лютого евакуюють з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавіруса COVID-19. Про це розповіла міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, пишет "РБК".

"З нашими громадянами в Ухані МЗС комунікує, має чат, де спілкуються. Мінінфраструктури відповідає за доставку і авиаборт. Оперативний штаб в уряді вирішує виділення коштів, прийняття алгоритму.  Має місце планомірна процедура прийняття рішень, щоб забезпечити прибуття в Україну і дати можливість всім відчувати себе в безпеці. Ми прийняті рішення погодили з усіма міністерствами. У вівторок буде відправлений літак – і в середу громадяни України на території України",- сказала вона.

 Скалецька підкреслила, що повернутих з Уханя українців ізолюють мінімум на 14 днів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив додаток, яке дозволяє людям перевіряти, не ризикують вони заразитися коронавірусом. "Детектор близького контакту" повідомляє користувачам, вони знаходяться поруч з людиною, яка заразилась коронавірусом або перебуває під загрозою зараження. Людям, які були визначені як схильні до ризику, рекомендується залишатися вдома та інформувати місцеві органи охорони здоров'я.

Раніше ми писали про те, що в деяких регіонах України у готелі відмовляються селити китайців через загрозу поширення коронавіруса.

Нагадаємо, що кількість жертв коронавірусу в Китаї збільшилась за добу на 108. У загальній складності померло 1016 місцевих жителя, 3996 людина одужали і були виписані з лікарні.

Також ми писали про те, що Українці, які застрягли в китайському місті Ухань, вже кілька тижнів знаходяться на карантині і не можуть повернутися. Щоб якось вирішити цю проблему, вони вирішили звернутися до президента України, щоб він посприяв їх повернення.

Громадян України повинні були евакуювати ще 11 лютого спеціальним чартерним рейсом Київ — Ухань (КНР) – Київ.

 

   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!