Головна Новини Суспільство події Україну - на замок через коронавірус і стрілянина по школі з гранатометів: якою була ця середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну - на замок через коронавірус і стрілянина по школі з гранатометів: якою була ця середа

Сьогодні Кабмін ввів карантин у школах і заборонив масові заходи у всіх областях України, у Рахунковій палаті озвучили мільярдні борги, а в Криму російська ФСБ влаштувала масовий обшук

11 березня 2020, 19:00 comments35957
Поділіться публікацією:
Україну - на замок через коронавірус і стрілянина по школі з гранатометів: якою була ця середа

Всеукраїнський карантин. Уряд сьогодні на закритому засіданні затвердив ряд заходів, які повинні протидіяти поширенню коронавірусної інфекції в Україні. Зокрема мова йде про карантин в школах і заборону масових заходів у всіх областях. 100 млн грн виділять на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств і служб, а також для поповнення держрезерву.

До того ж, Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, але без глядачів. Також заплановано введення карантину у навчальних закладах терміном на три тижні. Крім того, закуплять інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Тим часом у світі через коронавірус деякі країни закрили в'їзд для іноземців або ввели жорсткий контроль на кордоні. У цьому списку — Італія, Катар, Ізраїль, Іспанія, Австрія та інші.

Україна в боргах. Державний борг за два місяці поточного року виріс на 46 млрд грн. Про це сьогодні заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан. Так, до збільшення державного боргу на 46,4 млрд грн (2,6%) призвели девальвація гривні по відношенню до іноземних валют, в яких номінований борг, а також перевищення державних запозичень над погашенням державного боргу. Повідомляється, що зовнішній борг зріс на 6,6% (61,2 млрд грн), а внутрішній – зменшився на 1,8% (14,8 млрд грн). Зокрема на погашення держборгу витрачено 51,7 млрд грн, або 87,6% від плану на звітний період.

Атака школи з гранатометів. Бойовики обстріляли житлові райони прифронтової Мар'їнки. Поруч з містом розташовані позиції українських військових. Їх окупанти накривають вогнем досить часто, однак у цей раз ворожі снаряди полетіли зовсім в іншу сторону. Спочатку бойовики обстрілювали житлові квартали, а потім і зовсім розгорнули зброю в бік місцевої школи. Коли пролунав гуркіт снарядів, дітей екстрено повели в бомбосховище. Відомо, що школу бойовики атакували з гранатометів і стрілецької зброї. На щастя, обійшлося без жертв. Як тільки обстріл припинився, учнів і працівників школи розвезли по домівках українські правоохоронці.

Обшуки в Криму. На окупованому півострові ФСБ сьогодні вранці влаштувала масові обшуки в помешканнях кримських татар. Про це повідомляють активісти громадської організації "Кримська солідарність". Співробітники російської ФСБ проводили обшуки одночасно за шістьма адресами. Окупанти прийшли, зокрема, в оселі ведучого кримсько-татарського телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова і його батьку Шукрі Сейтумерову. А також до стримерів "Кримської солідарності" Айдера Сулейманова, Сейдамета Мустафаєва, Амета Сулейманова і Рустема Сейтмеметова. Силовики оточили домівки і не пускали туди навіть адвокатів. Активісти "Кримської солідарності" заявили про кількох затриманих. Зокрема, схопили Амета Сулейманова, коли він спробував зняти обшуки на телефон. Чому російські силовики прийшли в будинки кримських татар поки невідомо. Офіційних коментарів окупанти не дають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!