Головна Новини Суспільство події Перша жертва китайської лихоманки в Україні, табу на в'їзд для іноземців і скандал в небі: якою була ця п'ятниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша жертва китайської лихоманки в Україні, табу на в'їзд для іноземців і скандал в небі: якою була ця п'ятниця

Сьогодні від коронавірусу померла жителька Житомирської області, в Україні чиновники заявили про необхідність працювати з окупантами Донбасу, а в Мережі обговорювали скандал на борту літака "МАУ"

13 березня 2020, 19:00 comments15046
Поділіться публікацією:
Перша жертва китайської лихоманки в Україні, табу на в'їзд для іноземців і скандал в небі: якою була ця п'ятниця

Перша жертва. В Україні зафіксували першу смерть через коронавірус. Жертва — жінка, яка проживала в Житомирській області. За інформацією МОЗ, 71-річну жінку вчора забрала швидка: в інфекційній лікарні у пацієнтки взяли аналіз крові на COVID-19, який виявився позитивним. Сьогодні жінка померла. Зараз під пильною увагою медиків перебуває її родина: рідні, з якими вона жила, а також всі ті, хто контактував з жінкою в останні дні. У МОЗ кажуть про те, що через похилий вік жертва коронавірусу перебувала в групі ризику.
Крім того, через 48 годин Україна закриває кордон для іноземних громадян. Заборона буде діяти 2 тижні. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони.
Спільна робота з ОРДЛО. Учасники Тристоронньої контактної групи зафіксували необхідність і можливість залучення представників окремих районів Донецької та Луганської областей до спільної роботи. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, Україна зобов'язана узгодити конституційну реформу в частині децентралізації і питання, що стосуються місцевих виборів, з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України у рамках Тристоронньої контактної групи. При цьому він заявив, що це "не створює правове поле для представників так званих ОРДЛО" і не означає їх визнання. Про прямі переговори, зазначив Єрмак, не йдеться. Крім того, протягом найближчих місяців повинні повернути всіх співгромадян, які сьогодні знаходяться і утримуються на території так званих ОРДЛО.
Крадіжка у ВРУ. Поліція викрила схему, завдяки якій під час ремонту у Верховній Раді вкрали 2 мільйони бюджетних гривень. Відомо, що у Верховній Раді повинні були відремонтувати систему опалення в адміністративних будівлях. На реконструкцію виділили гроші з державного бюджету. Роботи проводили влітку, коли народні депутати були на канікулах.
Роботи по заміні системи опалення виявилися не дешевими. На цьому і вирішили заробити директор компанії, яка проводила ремонт, і деякі чиновники Апарату українського парламенту, кажуть правоохоронці. У підсумку, угоду вони провернули таким чином, що у власні кишені вдалося покласти 2 мільйони гривень, фактично, вкрадених з бюджету України.
Зараз під підозрою директор підприємства, який підробив документи і також привласнив державні кошти. Йому загрожує до 12 років за ґратами.
Скандал в небі. Після повідомлення про те, що до Києва прибув літак з Мілана з ймовірними носіями коронавірусу, спалахнув скандал. Один з пасажирів — Антон Гура — вів пряму відеотрансляцію в соцмережі і розповідав, що симптоми захворювання нібито були у великої кількості осіб, проте по прильоті їх не госпіталізували. За словами чоловіка, пасажири приймали жарознижувальні ліки, які нібито роздавали стюардеси, а в самому Борисполі не було температурного скринінгу. Втім, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і компанія "МАУ", яка здійснювала рейс, не просто спростували заяву Гури, але і мають намір звернутися в суд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!