Головна Новини Суспільство події Доля земельної реформи і "фінанси не для трупів старше 65-ти": яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Доля земельної реформи і "фінанси не для трупів старше 65-ти": яким був четвер

Сьогодні екс-міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов повідомив, що земельної реформи може не бути, а глава МОЗ Ілля Ємець розбурхав мережу неоднозначним висловом про "трупи, яким більше 65 років"

26 березня 2020, 19:00 comments3647
Поділіться публікацією:
Доля земельної реформи і "фінанси не для трупів старше 65-ти": яким був четвер

Доля земельної реформи. Через запропоновані зміни в державні видатки, які сьогодні опублікували кілька джерел, земельної реформи може не бути. Або ж вона буде не для дрібних фермерів і інших звичайних людей, а для великих багатих компаній. Про це заявив колишній міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов. За його словами, скасовується відшкодування кредитних відсотків і фінансування фонду гарантування кредитів на закупівлю землі. Це означає, що фінансової підтримки для малих фермерів під час запуску ринку землі, якщо він взагалі тепер відбудеться, більше не буде — заявив екс-міністр. Серед іншого, як зазначає Милованов, скасовується вся підтримка сільськогосподарських виробників, витрати на створення торговельних представництв за кордоном і просування експорту, а також обнуляються витрати на інвентаризацію землі.

Скандал із главою МОЗ. Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець розбурхав мережу неоднозначним висловом про "трупи, яким більше 65 років". Скандальне висловлювання прозвучало в ефірі каналу "112 Україна".
"Я закликаю не тільки державу, але і бізнес України долучитися і свідомо зробити так, щоб у нас тести і експрес, і серологічні повинні бути масово для всіх українців. Ми ж знаємо статистику, скільки у нас людей старше 65 років. Хоч це і прикро, але середня тривалість життя для чоловіків, по-моєму, у нас становить 65 років. Тому я вам скажу відверто, що фінансисти, які нам повинні допомагати, починають розраховувати на тих людей, які ще у нас ще живі. Я не жартую і не лякаю. Я весь час кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупів", – сказав Ємець. Додамо, що самому міністру виповнилося 64 роки, тому до категорії "трупів" він ще не дотягує.

Поза карантином. Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України роз'яснило, кому дозволено здійснювати діяльність, навіть приймаючи відвідувачів, під час карантинного режиму. Про це йдеться на сайті Мінекономіки. По-перше, не забороняється діяльність з торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, а також ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням та посадковим матеріалом, засобами зв'язку. По-друге, можна проводити банківську і страхову діяльність, медичну практику, ветеринарну практику. Також можуть працювати автозаправні комплекси і поштові відділення, пункти технічного обслуговування і ремонту транспорту, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, ремонту комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого користування. Крім того, можуть надаватися послуги громадського харчування з застосуванням адресної доставки замовлень.

Зміни в школі. Через карантинні обмеження у зв'язку з поширення коронавірусу Міністерство освіти і науки України вирішило скасувати проведення державної підсумкової атестації для учнів четвертих та дев'ятих класів. Крім того, в цьому році зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбудеться після 20-х чисел червня, а до цих дат проведуть пробне тестування. У Міносвіти розповіли про 2 варіанти розвитку подій. За умови повернення дітей до школи в травні, пробне ЗНО відбудеться в травні, а основне – після 20-х чисел червня. А якщо школярі вийдуть на очне навчання в червні, то пробні тести організують до початку основної сесії, тобто до кінця червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!