Головна Новини Суспільство події Крапка в скандалі про ринок землі в Україні і нова посада для Саакашвілі: яким був вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Крапка в скандалі про ринок землі в Україні і нова посада для Саакашвілі: яким був вівторок

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ринок землі, а Кабінет міністрів відкликав свою пропозицію на розгляд Михайла Саакашвілі в якості віце-прем'єр-міністра України

28 квітня 2020, 19:00 comments3431
Поділіться публікацією:
Крапка в скандалі про ринок землі в Україні і нова посада для Саакашвілі: яким був вівторок

Ринок землі. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Мова йде про Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" № 552-IX, який Верховна Рада прийняла 31 березня 2020 року. Зокрема, ним передбачається введення ринку землі. Повідомляється, що закон дозволить забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпорядження своєю власністю, а також створити прозорі умови придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення українцями.

"Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто, – зазначив гарант. — Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців".

Доля Саакашвілі. Кабінет міністрів відкликав свою пропозицію на розгляд екс-глави Грузії, відомого видатними реформами, Михайла Саакашвілі в якості віце-прем'єр-міністра України. Тепер невідомо, чи відбудеться воно в майбутньому. Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст і політолог Юрій Бутусов.

За його словами, причиною стала відсутність необхідної кількості голосів у фракції "Слуга народу", оскільки призначення Саакашвілі на керівний пост в уряді залишається ґрунтом для розбіжностей між нардепами. Журналіст зазначив, що в Офісі президента усвідомлюють, що зрив домовленостей з екстравагантним політиком "гарячих" кавказьких звичаїв може традиційно завершитися політичним скандалом і тривалим протистоянням, тому підшукують йому альтернативу: як варіант — висунення на виборах в мери Одеси під брендом "Слуга народу".

Амністія засуджених. У Верховній Раді зареєстрували законопроекти про амністію засуджених в умовах епідемії коронавірусу. І депутатський, і урядовий. Експерти розповіли виданню "Коментарі", наскільки виправданий випуск засуджених під час карантинних заходів.

Відкриття ринків. Ймовірно, що в середу, 29 квітня, Кабінет міністрів України прийме рішення про можливість відкриття ринків – по певному протоколу, з дотриманням правил безпеки під час епідемії COVID-19. Але втрати ряду фермерських господарств та інших підприємців, посаджених "під замок", вже величезні. Періодично озвучують думки, що відповідні "заборонні" постанови не просто незаконні, але і переслідують певні корисливі інтереси. У опитаних порталом "Коментарі" експертів своя думка на цей рахунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!