Головна Новини Суспільство події Зґвалтування у Кагарлику: в МВС розповіли, чи планується переатестація всіх поліцейських України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зґвалтування у Кагарлику: в МВС розповіли, чи планується переатестація всіх поліцейських України

Заступник міністра МВС України Антон Геращенко закликав українців повідомляти про насильницькі дії правоохоронців після випадку, як у Кагарлику поліцейські катували і зґвалтували дівчину

26 травня 2020, 11:49 comments3315
Поділіться публікацією:
Зґвалтування у Кагарлику: в МВС розповіли, чи планується переатестація всіх поліцейських України

У МВС України не розглядають можливість тотальної переатестації поліції в Україні після скандальної справи про тортури і зґвалтування в поліцейському відділку в Кагарлику. Про це розповів заступник міністра МВС України Антон Геращенко в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Як заявив Геращенко, масової переатестації поліцейських по всій країні не буде.

"Поліцейські працювали у поліції кілька років. Їх взяли на зміну тим, кого звільнили в 2015-16 роках, — розповів про підозрюваних Геращенко. — Необхідно реагувати на конкретні скарги громадян у кожному випадку. Масові переатестації можуть пропустити поганих людей вперед, а хороших часто можуть звільнити з необ'єктивних причин. Ці поліцейські працювали кілька років, вони прийшли після переатестації".

Геращенко також зазначив, що Кагарлицький відділ поліції розпустять, а всіх поліцейських перевірять, начальник відділення точно буде відсторонений від роботи. При цьому, заступник міністра поскаржився на кадровий голод в поліції.

"Дуже складно знаходити, особливо в сільській місцевості, освічених, молодих людей, які б хотіли ось за цю зарплату виконувати цю роботу", — сказав Геращенко.

У МВС обіцяють негайно реагувати на всі скарги українців, тому закликали громадян телефонувати на 102 та повідомляти про насильство поліції. Як додав Геращенко, всі ці повідомлення йдуть "червоним коридором".

Зазначимо, відставку глави МВС Арсена Авакова внаслідок групового зґвалтування у поліцейському відділку в Кагарлику Антон Геращенко вважає малоймовірною.

Нагадаємо, жінку викликали в Кагарлицький райвідділ на Київщині напередодні для дачі свідчень у справі про крадіжку. Як незабаром розповіла сама потерпіла, допит обернувся тортурами. Потім її зґвалтували, що підтвердили лікарі. Незабаром правоохоронці затримали двох поліцейських, їм оголошено підозру. Справу про катування буде розслідувати Державне бюро розслідувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!